That spel av en människa och en främling berättar historier i ett dömt rymdskepp

13

Jag tror att för minst två år sedan (och mitt minne är följaktligen dumt), när jag inte hade folk att spela konstiga spel med och inte det intresserade av ... antropologiska spel hittills mötte jag ett spel som matchade följande punkter. Hittills försökte vi se igenom tidigare kock- och epimas-listor (det är de två huvudplatserna jag trodde att jag kanske sett det) och allmän sökning har inte lett mig tillbaka till det.

Beskrivning

Spelet är en tvåspelars berättande speluppsättning på ett dömd rymdskepp, där endast den mänskliga kaptenen och en tydligt icke-mänsklig alien är närvarande. Spelet handlar om att dessa två delar sitt kulturarv och vad det innebär att vara mänsklig / den speciella typen av icke-mänskliga i form av berättelser. Det kommer att sluta med någon förutsebar katastrofal händelse, så det kan till och med vara ett tidsbestämt spel eller en dikt. I min mentala bild (som inte är trovärdig) är spelet en konversationsstruktur och innehåller inte en slumpmässig upplösning eller generationsmekaniker.

Påverkan / Förvirringspoäng

Det finns en bestämd Darmok-vibe för spelet. Jag tror, men vet inte för att jag inte kände Darmok när jag stötte på spelet och kan därför ha blandat upp saker, att episoden nämns i spelets lista med inspirationer.

Senast sändning är en kandidat som jag avvisade nyligen, för när jag kanske misremember flera saker tror jag att jag skulle ha kommit ihåg en GM med hjälp av Google Translate - några av de andra otillbörliga matcherna jag skulle acceptera som tricks av mitt felaktiga minne, men i konsert säger de också att det inte är spelet.

ЭПОС ХИЩНИКА kan antingen vara ett inflytande på spelet eller något jag förvirrar det med, för jag diskuterade detta spel med någon och de nämnde denna novell. Det kan finnas flera delar av Леонид Кагановs novell i min beskrivning än i det ursprungliga spelet jag stött på på grund av detta.

    
uppsättning Anaphory 14.02.2017 17:38

1 svar

2

Jag tror att spelet du letar efter är Våra radioapparater dör av Caitlynn Belle eller ett regler hack därav. Även om detta spel har ett mycket större fokus på karaktärernas känslomässiga historia än vad du beskriver det är den närmaste matchen jag känner till.

    
svaret ges 03.04.2018 17:22