Varför visas den unga Hachi som möter Parker i slutet av filmen men Hachi är faktiskt gammal?

2

I slutet av "Hachi: A Dog's Tale" visas den gamla Hachi väntar på Parker utanför tågstationen på vad som visar sig vara hans sista dag. När Parker kommer ut från stationen, visar den gamla Hachi att lyfta huvudet. Men hunden som går upp och möter Parker är den unga Hachi.

En förklaring kan vara att Hachi, när han såg Parker, kände ung och energisk igen. Men det verkar för mig att det kanske hade varit mer gripande om den gamla Hachi visades långsamt gå och träffa Parker, som sedan knäböjer ner och kramar sin hund. Vad visar den unga i stället för den gamla Hachi till den scenen?

    
uppsättning whirlaway 25.08.2016 20:02

2 svar

8

Hachi är död vid den tiden, liksom Parker. Gamla Hachi dör, och som han gör så antar hans "ande" / "själ" / "medvetenhet" förmodligen någon hundsekvivalent av himlen där han ser sin herre och hans ande går till honom. I den här hundens himmel är förmodligen Hachi inte längre en gammal hund, utan istället ung och energisk och kommer att tillbringa resten av evigheten med Parkers anda.

    
svaret ges 26.08.2016 00:26
1

Om du tittar på den större bilden som Hachi tyst döde var avsikt att få det att se ut som Hachis liv blinkade innan hans någonsin så svaga ögon upplevde förra gången alla glädje han delade med Parker; därför hade Hachi än en gång sett sig som en ung energisk hund igen och med sitt sista döende andetag.

    
svaret ges 30.04.2018 05:53