Du behöver en 220 V till 110 V spänningsomvandlare för bärbara datorer?

14

Jag går till mina högre studier till USA. Eftersom jag är från Indien bär den bärbara datorn som jag har på en 220 V-försörjning. Jag har även en elektrisk rakapparat och en mobilladdare som också kommer att fungera på samma tillförsel.

Effekttalning för laddare: 65 W (100 V-240 V ~ 1,5 A)

Vad är några bra omvandlare som kan köra alla ovannämnda apparater?

    
uppsättning Animesh Pandey 22.06.2014 18:49

5 svar

28

Inget behov av omvandlare, din laddare accepterar allt från 100V till 240V. Det är säkert att använda det överallt i världen. Observera att utsignalen från AC-DC-adaptrar alltid kommer att vara densamma oberoende av ingångsspänningen.

    
svaret ges 22.06.2014 19:20
20

Din bärbara dator och telefonladdare är konstruerade för att fungera vid en spänning mellan 100-240 V. Din elektriska rakapparat kan å andra sidan inte kunna hantera de olika spänningarna och fungerar inte i USA. Tyvärr för den elektriska rakapparaten, du är fast med 220V. Det bästa sättet att kontrollera är att kontrollera enheten eller strömförsörjningen. Ett exempel på hur detta skrivs visas nedan. Det här är från en telefonladdare.

Dubörgöradennakontrollförvilkenelektriskenhetduvillbära.Enhetermedetthögrewattbehov(>500W)brukarinteanvändatvärspänningsanvändningpågrundavkravpåstörreströmförsörjning.Iblandmåstemindreenhetersomelektriskatandborstar,elektriskarakapparater,krusningsjärn,hårtorkarocksåkontrolleras.Eninduktionskokaretillexempelstödernästanaldrigtvärspänningar.

OmduabsolutvillanvändadinelektriskarakapparatiUSA,tittardupåattspenderacirka$30fören steg upp / steg ned transformatorn eller en speciell reseadapter för samma ändamål (vanligtvis har en lägre effektbedömning) . Utan detta kan du ansluta det, men din dyra enhet laddas inte med lämplig hastighet och du riskerar att förstöra ditt batteri på grund av överladdning, avstängning och drickshastigheter.

Även laddning på en lägre spänning för enheter som inte är avsedda för den spänningen betyder att du väntar på 3 dagar för en elektrisk rakapparat att ladda. Tro mig jag har gjort det här förut.

Observera att du behöver en som ger tillräckligt med watt för din enhet, så jag rekommenderar inte att du går till billigare alternativ.

Om du inte vill ta din elektriska rakapparat, är de andra två enheterna konstruerade för drift på olika spänningar och kommer inte att ha några problem.

    
svaret ges 22.06.2014 20:22
12

Du behöver bara en adapter för dina pluggar, eftersom USA-uttag inte är utrustade för någon av de två pluggarna som används i Indien. Adaptrarna för de två stift Euro-pluggarna är lätta att hitta, de tre stiftet är lite mer utmanande, men förmodligen lättillgängliga i Indien innan du lämnar.

Om du av en slump planerar att vara i USA under ett par års studier, har många bärbara nätaggregat en utbytbar kabel som går från strömförsörjningen till vägguttaget, så om det är ett stort märke kan du kanske att hitta en ny kabel i staterna med rätt kontakt och inte oroa dig för att du glömmer eller förlorar din adapter.

För din mobil är bytesladdare ett dussin ett dussin i lådbutikerna och elektroniska butiker i staterna. På samma sätt är USB-portar som sitter i vägguttag i stor utsträckning i staterna, om din mobil eller surfplatta eller andra leksaker använder en usb-strömkontakt.

    
svaret ges 22.06.2014 20:02
10

Som andra sa, använder de mest avancerade elektroniska enheterna (laptop, telefon och kamera laddare) vanligtvis ett brett spektrum av spänningar, 100-240 V (kontrollera etiketten!), så ingen spänning omvandlare behövs, bara en väggkontaktadapter.

Vissa enklare apparater som rakapparater, hårtorkar, köksblandare, etc. brukar inte automatiskt med ett brett spänningsområde. Men många av dem kommer att ha en brytare som låter dig växla mellan ~ 110 eller ~ 220 V. Det kommer att se ut som ett vanligt skruvhuvud och det kommer att märkas 110/220 V. Kontrollera din enhet.

Om enheten inte fungerar med 110 V, är det i de flesta fallen inte värt att bry sig om det. Spänningsomvandlare är obehagliga, obekväma, tunga och kanske inte kan hantera tillräckligt med ström för att stödja din enhet (t.ex. en hårtork --- en typisk sak som inte fungerar med flera spänningar --- drar en mycket ström). Stuff som inte stöder flera spänningar är nästan alltid billigt nog att det är mycket bättre att köpa det i USA. Även med tanke på kostnaden för att bära den med dig.

    
svaret ges 24.06.2014 04:59
7

Varje laddare / strömförsörjning / enhet har en ingångsspänning / frekvensbedömning som du måste kontrollera individuellt. Det finns ingen generisk "kommer / kommer inte fungera" svara eftersom alla strömförsörjningar kan vara olika. Om ingångsbedömningen stöds kan du förvänta dig samma prestanda som vid din hemort.

Generellt finns det två stora skillnader mellan strömförsörjning: A Växla strömförsörjning och en "klassisk" ren transformatorbaserad < a href="http://sv.wikipedia.org/wiki/Power_supply"> Strömförsörjning .

Den klassiska är ofta enklare och robustare men är vanligtvis bulkigare (på grund av transformatorn) och stöder endast ett fast förhållande mellan ingångs- och utgångsspänning (baserat på transformatorlindningarna).

Växlad strömförsörjning arbetar baserat på att man slår på och stänger av ingångsspänningen i högfrekvenser (och sedan släpper ut den lägre spänningsutgången) och behöver sålunda endast en mindre transformator (och ibland ingen), vilket gör att den ofta passar in i en lite större nätkontakt. På grund av detta sätt att konstruera det, stöder de ett brett utbud av ingångsspänningar och frekvenser, samtidigt som samma utspänning och ström hålls.

Som sagt måste du absolut kontrollera skrivningen som skrivs / skrivas på de strömförsörjningar du ska använda för din egen och enhetens säkerhet

För de som inte fungerar med andra än 220 / 230V ingångsspänning, bör du antingen använda en omvandlare (som nämns i andra svar) som konverterar från 110V till 220V, eller beroende på pluggen som går in i enheten, köpa en universaladapter baserat på en strömförsörjning som kommer att ha samma eller bättre utgående spänning / strömvärdering av den enhet du behöver. Om du inte vet om en given spänning / nuvarande rating är tillräcklig, kan du hitta någon som gör det (jag har ingen aning om detaljhandeln i Indien är en bra idé att fråga) . Om det är korrekt formulerat när det gäller elektronisk design kan du få mer kunskap i svar från länk

    
svaret ges 22.06.2014 22:54