Vad är den bästa snabba reparationen för ett avloppsrör?

4

Speciellt ett gjutjärnsavloppsrör. Det behöver inte vara vackert, men måste vara effektivt och ska vara länge tills det kan ordnas ordentligt.

    
uppsättning Umber Ferrule 30.07.2010 00:22

5 svar

0

Till slut använde jag Denso Tape och lindade det tätt runt röret - inga läckage hittills.

Ansvarsfriskrivning: det är hemska saker att arbeta med - flera par engångshandskar rekommenderas starkt.

    
svaret ges 03.11.2011 16:44
3

Beroende på hur och var det bröt det kommer det att påverka vad du kan använda. Jag antar att du inte letar efter ett förslag på kanalband.

För långa raka sektioner, där jag var tvungen att klippa ett rör, har jag använt kontaktdon för gummislangar . Du släpper bara den på ena sidan av pausen, justerar rören och glider den över pausen och dra åt slangklämmorna.

Det finns också röromslag som härdar för att göra tillfälliga reparationer, som du hittar i de flesta hårdvaruaffärer, men jag har aldrig använt den.

Jag har använt epoxigumma när jag hade en läcka direkt vid en koppling, så jag var inte kunna paketera något tätt precis där det var. Du knådar bara den ihop, trycker den i läckan och väntar på att den ska sätta upp.

    
svaret ges 30.07.2010 05:04
1

Tillfällig fix: Du kan tätt linda ett gummiband runt röret. Eftersom det inte finns något tryck i avloppsrören, fungerar det bara bra, om inte röret blir igensatt och fyllt med avlopp (och även i detta fall skulle trycket vara tillräckligt liten för att en sådan fix ska fungera).

Mina föräldrars lägenhet har ett sprickat avloppsrör för gjutjärn. Gummibandet placerades där för mer än 20 år sedan: fortfarande fungerar. Du ska inte troligen försöka slå den här posten:)

    
svaret ges 30.07.2010 01:44
1

Se den här artikeln . För en snabb tillfällig fix kan du använda en reparationshylsa eller klämma.

    
svaret ges 04.08.2010 04:26
0

Köp 14 "x 6" längd duschlinne. Den kommer i 6'-bredder så du måste köpa 6'en men det tar bara 14 tum att byta runt röret. Om skadorna är mindre än 14 ", så kan du köpa en mindre bit. På min VVS-butik säljs den av torget ft. För $ 2. Så för det stycke som jag sa i början kostade det mig $ 7. Ta sedan tagtakstjära och placera den i mitten av plåstret där läckan är. Använd sedan stora slangklämmor för att göra en tät försegling i båda ändarna.

    
svaret ges 06.11.2014 20:15