Vad skulle en "E6" för 5e se ut? [stängd]

6

Jag förstår att 5e har plattat kurvan avsevärt, men tecken kommer fortfarande att uppnå (åtminstone demi-) gudomliga krafter när de är nivå 20. Jag är intresserad av en mer grusig inställning där döden är slutlig och icke -Magiska tecken uppnår inte något självklart övernaturligt (så magiska användare borde vara begränsade också).

I 3.5 har jag spelat E6 (en variant där sjätte nivån är "episk" nivå, och nivån slutar öka efteråt) , och fann det en anständig match mot mina förväntningar. I 5e skulle E6 fungera ganska mycket som ursprungligen utformat? Skulle det behöva ändras? Vilken nivå ska det gå upp till för en liknande känsla och effektnivå?

    
uppsättning Hassassin 30.08.2014 14:27

3 svar

10

D & D 5e har 4 "nivåer" av äventyr, med olika nivåer av kraft som förväntas i var och en av dem. Nivå 1-4 är den första nivån, med nivå 1 och 2 betraktas som "lärling" nivåer. En är inte helt medlem i sin klass till nivå 3. På nivå 5 springer kraften upp ganska och introducerar magiska effekter som brandbollar och fighters kan göra en andra attack. Från nivå 1-4 karaktärer förväntas ta utmaningar som hotar en by eller byn eller en liten stad.

Nästa nivå av effekt går från nivåerna 5-10. På dessa nivåer förväntas karaktärerna ta utmaningar för ett kungarike eller en större stad. Med nivå 10 tecken är mäktiga men inte för kraftfulla. På 11: e nivå hinner trollkarlarna upp i makt och får sjätte nivåer, och fighters får en tredje attack.

Till skillnad från i 3,5 är nivå 6 eller 7 inte mycket jämfört med nivåer. Din kompetensbonus går upp på nivåerna 5, 9, 13 och 17 medan du skifter "nivåer" på nivåerna 5, 11 och 17. Därför kommer någon gritty version av D & D 5e sannolikt att ha en annan nivå för att sluta . På grund av arten av prestationer i 5e måste reglerna också ändras. Från vad jag kan berätta, en direktomvandling av e6 till 5e, fungerar inte utan en god förståelse för både 5e nivåprogression och e6 designmål.

    
svaret ges 30.08.2014 20:02
8

5e har bara varit ute i några veckor: inte riktigt tillräckligt länge för att människor ska göra mycket i vägen för alternativa system än. Jag är inte medveten om någon testning med e6 än.

Som sagt är jag inte säker på att det skulle fungera rakt ut. e6 är starkt beroende av bonusuppdrag, men feats har en helt annan betydelse i 5e än 3e. Du får färre av dem, men de gör betydligt mer. Därför bör post-L6-spelet förmodligen återbalanseras, och jag är inte säker på om exakt det bästa sättet att göra detta har blivit utestängt än.

    
svaret ges 30.08.2014 15:46
5

Ärligt talat, tror jag att matematiken i progression i 5e faktiskt löser samma problem som "E6". E6-reglernas "kärna" -effekt verkar vara att förhindra att tecken når den exponentiella kraftkurvan som är tillgänglig för vissa klasser och inte tillgänglig för andra. Det har bieffekten att hålla alla kritiker som du bekämpar relevanta (åtminstone en massa) och gör de riktigt otäcka grejerna den sak du behöver planera för att besegra.

Beroende på exakt vad du letar efter kanske du vill locka på en viss nivå, och kanske några klassfunktioner på vissa effektivitetsnivåer. Vid den här tiden har 5e inte den rätta volymen tilläggsböcker som är tillgängliga för andra versioner, så det är svårt att berätta var saker kan bli "ekorre" som nivåer går vidare.

    
svaret ges 09.12.2014 21:33