Clockwork Goliath. Försöker få det att fungera [stängt]

-1

Så jag har den här tanken att göra en 5e Goliath som saknar en arm och ett ben, men fortsätter att kämpa, gjorde urverk kroppsdelar för att ersätta de som han förlorade. Han måste vinda sig åtminstone en gång om dagen. Om han misslyckas med det så kan han inte riktigt flytta. få nackdelar på nästan allt fysiskt. Hur lätt skulle det vara att göra det. Jag känner till sin typ av en homebrew, men det är möjligt att bygga som goliater krävs fortfarande för att dra egen vikt i klanen oavsett fysiskt tillstånd eller ålder, annars blir de kastade ut.

Jag använder Goliath-byggnaden från Elemental Evil D & D Companion. De är höga risker med tecken, därmed de saknade extremiteterna, de är extremt självberoende, och därmed byggandet av sina egna extra lemmar. En normal protes som ett pinnben, skulle inte hjälpa dem att bära sin vikt som en rörlig användbar protes skulle. Jag försöker bara ta reda på vad kompetensen skulle behöva, och vad som gör att denna goliat skulle vara rimligt att inte kunna ha på grund av hans åkomma.

    
uppsättning Thatguy 06.01.2018 07:08

1 svar

1

Låter mig att din Goliath behöver en nära association med en Rock Gnome. Kanske är det en vänskap. Kanske lagrade goliaten Gnomes liv och gnomen tjänar honom nu tacksamt, eller kanske Goliath slavar på Gnomen eller säljer sig till Gnome-tjänsten i gengäld för ombyggnaden eller vad som helst. Kanske är GNOME en NPC, eller kanske en annan dator.

Men oberoende av historien byggde Gnome lemmarna till Goliath, vilka räknas som två av de tre prylar som Gnome kan ha att springa vid vilken tidpunkt som helst, och de måste båda spendera ett par timmar om dagen med Gnome-underhållningen lemmarna.

Kanske att balansera det, har paret en extra fördel eller två för att arbeta tillsammans. Kanske har de gjort en speciell sadel, som sitter på Goliaths axlar, och gnomen rider honom och de laddar ibland tillsammans med Gnome bär en lans och när de gör det finns det en roll att slå en motståndare benägen.

Det här är bara ett miljon möjliga förslag. Det är din historia - gå vild med den.

    
svaret ges 06.01.2018 07:26