Are där språk för vilka ställningar är mycket viktiga? [stängd]

6

Många spekulativa fiktionsarbeten har språk som är beroende av en hel del på de människor som kommunicerar. Några exempel är Ademens språk i Patrick Rothfuss ' Den vise mannens rädsla och Khai's språk i Daniel Abrahams Långt priskvartett .

Finns det några sådana språk i den verkliga världen?

EDIT: För att vara tydlig är den gemensamma tråden i båda språkena att gesterna är en formell del av språket. Orden har mindre mängder ton i dem, och varje mening ska åtföljas av en gest. Det finns gester som är mycket subtila, som "artiga men adamant vägran". Det är också förväntat att människor ska svara med gester istället för små meningar etc.

    
uppsättning apoorv020 09.05.2011 20:39

5 svar

15

Som döv person som uppkom muntligt och nu lär sig ASL (American Sign Language) kan jag säga att Xantec är korrekt på det teckenspråk som passar räkningen. Det är inte förrän du har studerat ett visst teckenspråk som används av döva människor att du inser hur mycket meningen kommer från kroppsställningar och sådant. Exempelvis måste formen på läpparna och munnen vara ett visst sätt för tecknet att vara korrekt, det är så kallat "poof-face" (puffar ut kinderna med luft) och det används ofta för att betona , kroppslänningar kan indikera en förändring av fokus eller en teckenförändring (som från en berättare till en karaktär), och listan fortsätter och fortsätter.

Så ... ja, det finns absolut världsspråk som använder ståndpunkter för kommunikation. : D

    
svaret ges 10.05.2011 01:08
3

Teckenspråk kanske, eftersom det inte finns någon ton för att förmedla mening, känslor eller avsikt. Jag känner inte till något teckenspråk, så om det finns sätt att indikera stress på ett ord eller en idé, så är detta svar noll.

    
svaret ges 09.05.2011 21:38
3

Det är säkert att säga att kroppshållning spelar en stor roll på alla språk. Mina ord kan säga att jag är tålmodig men min tappfot berättar något annat. Korsade armar kan signalera ilska i en kultur och avgång i en annan. Som en affisch ovan sätter den, är böjning ett tecken på ursäkt i vissa kulturer. Även subtila ställningar som en våg eller ett huvudnos förmedlar en person som betyder utan att ett enda ord uttrycks.

Här är en kort lista över olika typer av kroppsspråk: länk

    
svaret ges 10.05.2011 01:14
2

I Star Trek Voyager fanns en art som heter Tak Tak, där kroppshållning och handbevakning var mycket en del av språket så mycket att när kapten Janeway tog händerna på hennes höfter, orsakade hon stort brott eftersom det är en av deras största förolämpningar, även i samma episod Säsong 3 Episode 12 "Macrocosm" nämnde hon Leyrons gestural idiom.

    
svaret ges 13.05.2011 21:43
1

Inte exakt ett svar på din fråga, men ...

Det finns några språk som behandlar saker som substantiva vilka engelska talare normalt inte skulle. Till exempel, på vissa asiatiska språk (t ex japanska) är längden på en stavelse viktig, och två ord kan vara annorlunda, med undantag för att en av dem har en stavelse höll för två "slag".

    
svaret ges 09.05.2011 20:55