How kan jag reparera dörren och dödläget?

2

För en tid sedan stängde jag min ytterdörr (ganska kraftfullt) medan deadbolt stod ut delvis.

Detta lossade deadbolt och toppskruven höll inte längre. Dessutom sprickade den dörren på insidan. Jag har bifogat en bild som visar skadorna.

Dörren fungerar huvudsakligen, men det kan vara svårt att låsa ibland, speciellt när vädret blir kallare.

Jag hyr nu och kommer snart att flytta ut ur huset, när jag köper ett hus. Jag skulle vilja reparera den här dörren själv, och jag hoppas att jag inte behöver byta hela dörren.

Är det något som kan repareras? Om så, hur? Jag inser att det behövs en ny deadbolt, men hur kan jag reparera träskadorna kring den? html p>     

uppsättning natemartinsf 04.12.2012 02:47

3 svar

6

Förutom att byta dörr, kan du köpa och installera förstärkningssatser för din dörr och jamb.

EDIT: Dessa är också kända som dörrvalsplattor.

Som du kan se innehåller den en metallfäste som passar runt dörren. Vissa skyddar bara kanten medan andra modeller sträcker sig några tum över dörren och täcker hålen för den döda bulten och handtaget.

Titta på din lokala hemförsäljningsbutik eller ring en lokal låssmed.

Få en ny hög säkerhetsdödbult medan du är på den.

    
svaret ges 04.12.2012 04:02
5

Titta noggrant på din bild, dörren verkar vara en finér täckt snarare än massivt trä. Du kanske kan reparera denna skada i viss mån, men det kommer aldrig att se ut som ny igen. Här är stegen för att reparera krackad faner.

 • Ta bort låshårdvaran

 • Öppna sprickan något och applicera / injicera ett bra träklim som "Tite Bond II" i sprickan så djupt som möjligt. Krama sprickan ihop och ta bort överflödigt lim med en fuktig trasa.

 • Smörj dörren mellan två stycken bräda (3 x 3 "X 3/4" i ditt fall) med vaxpapper mellan dörren och brädorna. Vaxpappret kommer att förhindra att brädorna limmas fast klämma fast tavlorna noggrant mot dörren tills sprickan är stängd. Använd 3 eller 4 klämmor. Dra inte över dem, bara snyggt nog för att stänga sprickan helt.

  Låt limet bota i 24 timmar.

 • När limet har botat, ta bort klämmorna, brädorna och vaxpapper. Skruva försiktigt av alltför mycket torkat lim och sand så smidigt som möjligt med 220 gritpapper. Om du fortfarande har små luckor från saknas träfaner, fyll dem med en fläckig träspackel. Låt kittet torka, sand det jämnt, fläck det med en matchande färgfärg. Sista: Installera om låshårdvaran.

 • Denna reparation, om den är klar kan noga se ut. Det är dock väldigt svårt att återställa ett "liknande nytt" utseende på skadad finer. Det kan vara nära nog att skicka inspektion av din hyresvärd.

      
  svaret ges 04.12.2012 11:44
  -1

  Mäta låsets baksats och tjockleken på dörren för att få rätt omslag. Ta bort låset och installera det här omslaget. Sätt sedan tillbaka låset. Omslaget är byggt av 18 gauge rostfritt stål och är konstruerat för att reparera dörrar som äventyras på detta sätt. De finns i 2 utföranden 603 (mässing) och 325 (rostfritt).

  Lika enkelt klistra in en trasig dörr kommer inte att returnera sin styrka

      
  svaret ges 04.12.2012 05:03