Train resa i Ryssland mellan värdstäder under fotbolls-VM 2018

8

Rysslands federation ger vänligt tågresor mellan värdstäder för åskådare med matchbiljetter, Fan ID och Passport för den här sommarens VM.

Jag försöker komma från Volgograd till Nizhny Novgorod mellan 18 och 24 juni

Jag är lite sen till festen och därmed bokar ett tåg på grund av sista minuten matchbiljetter men det verkar som om alla tåg är nu sålda.

Jag är en nybörjare till ryska tåg (endast sibiriska uttrycka endast Moskva-Peking) Gör ryska tåg säljer? (IE det finns en gräns för personer som är tillåtna på tåget) Eller är det liknande till Storbritannien där det inte verkar finnas en gräns för antalet biljetter som säljs för en tågtjänst. Jag har inget emot att betala för en biljett om alla gratis biljetter är borta.

Dokumentation som tillhandahålls av ryska myndigheter är begränsad och förvirrande minst sagt. Min källa hittills har varit denna förmodligen officiella webbplats länk

Finns det några andra ryska tågbiljettplatser på engelska eller ytterligare råd om att köpa tågbiljetter i Ryssland utan att bli lurad?

Jag tror att det inte finns något direkt tåg mellan de två städerna. Alla tåg är via Moskva?

    
uppsättning davidb 12.06.2018 15:31

2 svar

13

Biljetterna på alla långdistansbanor i Ryssland är bundna till ett specifikt säte (eller, bunk i en sovvagn); Det här liknar vad som kallas "obligatorisk platsreservering" i Europa. Därför kan tågen säljas ut.

Men på vanliga tåg (inte speciella gratisfria tåg för VM-fans) finns det olika klasser av biljetter, och vanligtvis är de dyraste tillgängliga fram till avgång.

Du kan leta upp och köpa biljetter på officiella webbplatsen för ryska järnvägar . Observera att gränssnittet ibland kan vara svårt att förstå (särskilt på grund av dålig engelsk översättning ibland). Du måste välja avgångs- och ankomststation från listrutorna som visas när du börjar skriva. Välj "Volgograd 1" eller "Volgograd 2" för avgångsstationen (detta är tydligen två olika stationer i staden, vissa tåg kan ringa på en station och vissa tåg kan ringa på en annan, vissa kan ringa på båda, så du kanske behöver att försöka båda). Välj "Nijnii Novgorod Moskov" för ankomststationen ("Moskov [sky]" är namnet på en viss station i Nizhny, det här är den enda stationen som används för fjärrbanor).

UFS Online är en officiell biljettförsäljningsbyrå för Ryska järnvägarna och förmodligen hittar du deras hemsida lättare att förstå. Tydligen tillåter de att leta efter tåg från någon Volgograd-stationen på en gång (det vill säga inte specificera om du behöver Volgograd 1 eller Volgograd 2). Men de tar ut extra avgift (flera hundar av rubel, antar jag).

Det finns en direkt tågtjänst som uppenbarligen körs varannan dag. Jag kan se biljetter tillgängliga för 19 och 21 och 23 juni, för cirka 2500-3000 rubel tar resan 1 dag 3 timmar. Du kan också hitta många alternativ med en förändring i Moskva (men du måste köpa två separata biljetter och förmodligen ändra stationerna i Moskva).

Observera att direkttåget inte verkar vara mycket bekvämt med gammalt rullande materiel ("Service class: 2Л" är den mest grundläggande); Priset föreslår också detta (3000 rubel för en 2: a klassbiljett för mer att en dagstur är väldigt billigt). Till exempel kan du konstatera att toaletterna är stängda under (långa) stopp.

Observera att det också finns direkta flygningar mellan de två städerna genom att Utair och Aeroflot , och det finns säkert många flyg via Moskva. De är något dyrare (Aeroflot verkar börja från 6000 gnid), men mycket snabbare.

    
svaret ges 12.06.2018 19:28
7

Do Russian trains sell out?

I allmänhet gör långdistansbanor: det finns vanligtvis en begränsad mängd passagerare som är tillåtna i en personbil (36 eller 54 eller 18 i sovande bilar, förmodligen mer för dem som endast har sittplatser.) Lokala förortsbanor brukar inte, men det tar lite tid att åka långväga med förortståg (år sedan tog det minst tre veckor att komma från Moskva till Vladivostok.)

Jag försökte klicka på alla Volgograd-relaterade matcher på sidan du gav länken till, tydligen är alla gratis biljetter utsålda. Chansen är att tågen är fulla.

(För trettio år sedan var det inte särskilt ovanligt att hitta passagerare som olagligt körde tåg, vanligtvis de som hade träffat en överenskommelse med dirigent. Jag tror inte riktigt att något sådant här finns kvar.)

    
svaret ges 12.06.2018 16:11