How skiljer jag mellan mark och neutralt i svartvita röda kablar?

3

Jag kopplar upp en diskmaskin och misslyckades med att kontrollera ledningarna innan jag tog bort den gamla.

Svart - Röd = 120v Svart - Vit = 120v Röd - Vit = 0v.

Så klart är rött och vitt Neutral och Ground. Hur kan jag säga? Om den röda var grön eller blont skulle jag inte oroa mig, men eftersom den ursprungliga installatören använde fel tråd, måste jag fråga allt.

Finns det ett enkelt sätt att berätta för varandra? Tänk på att jag är i Kanada, där koden inte tillåter jordning till Neutral.

- Löst. Jag slutade spåra tillbaka till panelen, öppnade panelen och såg att Röd gick in i råttans bo på bara koppar. Så ENDAST I DETTA SÄGA, Röd var marken.

Detta leder oss dock till det större problemet med Entreprenörer som använder icke-standardiserade delar eftersom de råkar ligga runt. Om jag inte kunde komma till panelen, hur kan jag bestämma skillnaden. Jag trodde att en kontinuitetskontroll mellan en känd mark och (test) neutral skulle vara öppen, och känt mark för att testa marken bör stängas. Är det ett korrekt antagande?

    
uppsättning Chris Cudmore 05.02.2011 15:27

1 svar

6

Kan du spåra kabeln tillbaka till servicepanelen eller till ett annat uttag (om det finns en annan på den kretsen) och gör en visuell inspektion av ledningarna?

Om du misslyckas, kan du tillfälligt koppla in ett GFCI och gissa vilken tråd som ska vara neutral och vilken mark. Anslut en apparat, sätt på den, och om GFCI-turen går, har du marken och neutralen den felaktiga vägen.

    
svaret ges 05.02.2011 16:02