How kan Female Changeling överleva direkt phaser-blaster många gånger?

9

Den här frågan visar tydligt att någon förändring inte kan överleva phaser blast. Ett svar , som följer det, förklarar att förändringar endast är immuniska mot metallvapen.

Men i " Heart of Stone " kan vi tydligt se en kvinnlig förändring, ändras till ett stycke berg, som överlever många direkta phaserblaster. Vad saknar jag? Dessa verkar förneka varandra.

Jag antar att det faktum att Odo exploderade (i " Crossover "), efter slås av phaser eld, i spegel universum har bara inget till här. Jag antar också att Odo (i "Heart of Stone") satte sin phaser till "något mer än bara stun", när han försökte förstöra, vad han tyckte var en stensten.

    
uppsättning trejder 14.12.2015 20:39

1 svar

7

Förklaringen av denna inkonsekvens ligger i universum aldrig i kanon. Spekulera, jag kan komma med:

  • Erfarenhetsgraden av Changeling som tar phaser-eld spelar en roll. Spegel-Odo, som vi antar har ett liv parallellt med hans första universums motsvarighet, är en relativt oerfaren form som inte kan hantera phaser-eld. När Martok Changeling var exponeras och utsatt för ett spärr av störningsbrand, exploderade han inte omedelbart. En tillräckligt erfaren Changeling, som är förberedd för sprängningen, kan klara ett enda phaser-skott.
  • Den form som Changeling tar för närvarande spelar en roll. Den "stensten" som Odo försökte förstöra kan ha varit i form av ett material som är naturligt resistent mot phaser-eld. En förändring i humanoid form skulle inte nödvändigtvis behålla det motståndet.
  • "Rocken" har kanske inte varit en del av Changeling själv, utan snarare en teknologisk artefakt som används för att simulera en phaser-proof substans. Vi har sett en sådan artefakt, i mindre skala i DS9: Vortex .
  • svaret ges 14.12.2015 21:17