How att hitta ett lämpligt frekventa flyerprogram?

12

Under de senaste månaderna flög jag mycket med olika flygbolag, främst schweiziska, AirBaltic, Aeroflot och AeroSvit. Nu undrade jag om det finns ett frekventa flygbladsprogram som täcker så mycket som möjligt av dessa flygbolag. Hur kan jag hitta ett sådant program?

    
uppsättning RoflcoptrException 03.10.2011 23:56

2 svar

13

Det finns för närvarande tre huvudsakliga flygbolag allianser , Star Alliance , SkyTeam och OneWorld .

Wikipedia ger en ganska bra översikt över bärare till allianser för att rädda dig att behöva kolla varje alliansens webbplats i sin tur. Titta igenom det och se vilken du har mest drabbat.

Också vara medveten om att transportörer ibland anger, lämnar eller byter allianser. Detta tenderar inte att hända för ofta, men det sker (se först och tidigare medlemmar på wikipedia-sidan för en idé), så du kan inte vara säker på att ett flygbolag (särskilt en mindre) alltid kommer att vara i alliansen är den idag.

Slutligen, var medveten om att du ofta har en ganska kort tid att registrera flygningar med ett frekvent resenärsprogram efter flygning, vanligtvis några månader. Om du inte har flugit väldigt nyligen kan du upptäcka att inte alla dina flygningar kan krediteras när du går med i ett program.

    
svaret ges 04.10.2011 00:33
4

Aeroflot har bara en frekventa flygerprogram - du spenderar pengar på Mastercard, och du samlar miles. När du bestämmer dig för att få din biljett, är du lycklig, och cykeln upprepas.

Som Gagravarr sa är Aeroflot en SkyTeam-medlem, och officiellt inte tillåter utbyte av bonusmiljöer från andra företag, inte från SkyTeam.

    
svaret ges 04.10.2011 08:19