Var kom de ursprungliga Enterprise Bridge-ljuden från?

17

Jag tittade på ett avsnitt av Supermanens äventyr , speciellt Stolen Elephant gjord 1957 och det fanns en kort scen med bakgrundsljud som var väldigt nära ljudljudet som används för brobakgrunden låter i Star Trek . ( Loop of bridge låter här. )

Alla som tittade på tv på 1960- och 1970-talet hörde den här ljudluren återanvändas i shower som Uppdrag: omöjligt . (Och jag tror att jag kommer ihåg att höra det som används i Buck Rogers i det 25: e århundradet , men jag är inte säker.)

Var denna ljudsling skapad för Star Trek ursprungligen? Eller hade det använts tidigare? Finns det någon dokumentation om varifrån den kom och hur den gjordes? Om den användes före Star Trek , var användes den och när gjordes den?

Jag lägger till att jag just såg episoden Elegy i The Twilight Zone , som luftades 1960, och samma ljud används i den första scenen medan astronauterna finns fortfarande på sitt skepp.

    
uppsättning Tango 04.02.2015 02:36

5 svar

9

Om du tror det här webbplatsen det står att nästan alla ljud var ursprungliga till Star Trek (minst ett undantag, nedanför).

From the sleevenotes: "The guiding genius behind this ... was Gene Roddenberry. Roddenberry recruited a hand-picked technical crew to create the incredible series ... Virtually all the sound effects were created exclusively for the television series ... principally by Jack Finlay, Douglas Grindstaff and Joseph Sorokin."

Hur det har gjorts har Alan Howarth, som arbetade på varje Star Trek-film, detta till säg om Bridge-ljuden:

The bridge background of the 60's was electronic music with sonar beeps.

Ben Burtt, som arbetade på den nya Star Trek 2009-filmen, hade detta att säga om de ursprungliga ljuden i en intervju gav han.

Two things in the original Star Trek effects were revolutionary: Roddenberry had his team create lots of detail. Every room in the ship sounded different.

The other thing that was used a lot in the original show a lot was shortwave radio recordings and sounds off of transmissions and Morse code, things you can pick up in-between the dials on a shortwave radio.

It reads to the audience that you’re way the heck out at the edge of the universe, barely in contact. Things are far away: there’s these disembodied sounds that are being transmitted back and forth

Från en annan intervju med övervakande ljudredaktör Mark Stoeckinger på Star Trek 2009.

If you listen to TOS’ (The Original Series) sounds you can get a good idea what was used to create some of those sounds and so we would make button pushes and electronics out of bird calls, phone rings, animals screams or comedy effects as the originals were.

Minst ett ljud på showen kopierades (eller dupliceras)

In the original series, the steady blast of the phaser was derived from the hovering sound of the Martian war machines made for the 1953 version of Paramount’s War of the Worlds. The original was made with tape feedback of an electric guitar and a harp.

    
svaret ges 27.03.2015 21:25
3

Photon torpedo-effekten baserades också på en ljudeffekt skapad för The World of War. Det användes som effekten för de gröna vapen som avfyrades från Martian-maskinernas vinge tips och skapades genom att plocka en elektrisk gitarrsträng och lägga till massor av reverb. Star Trek-teknikerna lade till ett extra "popping" -ljud i början av ljudeffekten för att ge det mer "oomph".

    
svaret ges 16.07.2018 17:29
1

Jag hittade den här sidan eftersom jag också hörde Star Trek-broen på en episod av The Twilight Zone. Det kallades "På torsdag vi lämnar hemmet" och sker på insidan av ett rymdskepp.

                             
    
svaret ges 11.06.2015 15:15
1

Jag tittade bara på en episod av Gomer Pyle på ME TV, där en man scamming Pyle och Sgt. Carter med datatjänst för datorer. I ett "kontor" bakom disken spelade scammaren en uppställning av samma ljudeffekter som på Star Trek TOS för att lura Pyle och Carter att det fanns en dator som fungerade i ryggen och matchade dem med datum.

    
svaret ges 08.02.2019 03:48
0

Jag tittar igen på alla Twilight Zone, som gjordes före Star Trek, och jag hör flera av samma ljudeffekter (ja, brogeljudet var först att absolut fånga min uppmärksamhet) som etsades i mitt minne som en Trekkie som växte upp på 60-talet. Men nu tittar jag på Dead Man's Shoes, Twilight Zone-avsnittet som sändes 1962, och det finns exakt samma musik som används i episoder av Star Trek. Lyssna bara på det. Alla som hade Star Trek först i hjärnan kommer att höra musiken som används under massor av snubblar runt scenerna ... du kommer att förvänta dig att piano eller trombon börjar i någon sekund, men det gör det inte. Mina öron säger att dessa är basspåren, och Star Trek utökades på några av dem.

Twilight Zone är det tidigaste exemplet på brogeljudet som jag nu är medveten om ... Kanske har någon annan hört det på någonting tidigare. Heck, Star Trek har flera av sina huvudaktörer från Twilight Zone ... varför inte ljudeffekter och musik också? (ändå inte på något sätt förringar genialiteten av GR)

    
svaret ges 07.10.2018 09:19