In "Relics" (S6E4) hur gick Enterprise undan solen? Och varför måste de förstöra Scottys skepp?

9

Efter att ha kommit in i Dyson-sfären tvingades Enterprise direkt mot systemets sol och kunde knappt flyga direkt in i den där besättningen kom fram till att de kunde överleva i kanske tre timmar och kunde inte fly.

Men när Scotty och Geordi öppnade porten till sfären igen, kunde Enterprise plötsligt manövrera igen och flyga till porten utan problem. Hur fick de manövrering så plötsligt tillbaka?

Vid den tidpunkten konstaterade Scotty att hans skepp som håller porten öppet skulle vara på företagets sätt och skulle behöva förstöras för att Enterprise ska komma igenom. Varför tyckte ingen att helt enkelt flyga lite under eller över Scottys skepp?

Jämför företagets storlek här till bilden nedan. Det skulle ha passat genom porten ovanför eller under Scottys skepp enkelt.

    
uppsättning Andrew J. Brehm 21.04.2012 17:02

2 svar

13

För att expandera på @ Izkatas svar är de två källbilderna av olika skala (och även aspektförhållandena är något snedställda!).

En överlagring av de två bilderna gör det självklart. Först adderade jag dock några röda och gula prickar på samma plats på varje bild för att göra jämförelser enklare och att aide i min uppskalning:

Sedan överlagde jag en på den andra, med 70% transparens för jämförelse skull:

Sedanjusteradejagskalanförattvaradensamma(ellersånärasomjagkundefådet-detärklartinteperfekt,pågrundavnågontydligförändringavbildförhållandeoch/ellermodellensvinkelunderskotten):

Och äntligen kan vi nu ta Enterprise från bild # 1 och överlappa den på bild # 2 för att se att Enterprise verkligen skulle passa genom dörren om vi flyger i vinkel. Även om det är en mycket snävare passform än bilden i det andra svaret skulle du tro.

Det riktiga svaret (av universum) för varför jenolan måste förstöras är självklart att det här är vad manuset säger, och specialeffekterna har helt enkelt inte skildrat historien noggrant på skärmen.

    
svaret ges 21.04.2012 20:44
6

Företaget kunde manövrera igen eftersom partial impulse power hade återställts, som rapporterats av Riker.

Varför Jenolan måste förstöras - ta en titt på sin storlek jämfört med dörren. Inte bara fanns det inte tillräckligt med utrymme för att företaget skulle manövrera runt det, de hade inte mycket tid innan jenolans sköld misslyckades helt och de hade bara partiell impulskraft.

EDIT

Medhjälpavbildensombaralagtstillfrågan,ochkantenpådörrenskalasförattvaralikastor,såärEnterpriseöverlagdpåbildenovan:

Ja, det verkar vara en mycket lättare passform än Enterprise slutade med. Men kom ihåg mina andra två punkter:

  • Impulsmotorerna var inte i full styrka. Den bästa analogi jag kan tänka på är en båt där du bara kan vrida hjulet en tum eller två: Du kan sluta gå i den riktningen du vill ha om du har tillräckligt med tid och utrymme.
  • De hade inte mycket tid innan jenolan förstördes ändå. Om dörren fortsatte stänga när företaget var i den positionen skulle de definitivt inte ha gjort det.
svaret ges 21.04.2012 17:52