Vad förklarar den högre tekniken i den alternativa tidslinjen i Star Trek, speciellt Yorktown Station? [duplicera]

-1

Yorktown Station-tekniken är mycket längre avancerad än DS-9, som i sin tur var vidareutvecklad än rymdstationen i Problemet med Tribbles . Skillnaden - Yorktown Station ligger i alternativ tidslinje.

Vilken universums förklaring står för den väldigt avancerade tekniken i det alternativa universum? Utanför universums förklaring - att ingen kommer att se en ny film utan mycket ny gee-whiz-teknik - är ganska uppenbart. Men motiveringen?

    
uppsättning ab2 31.07.2016 03:18

2 svar

1

I den alternativa tidslinjen är Starfleet-tekniken betydligt mer avancerad än den ursprungliga tidslinjen på grund av utseendet på Nero's fartyg. Det visas i båda tidigare Star Trek -filmerna som fartyget, och det är förstörelsen av federationsstartskapet Kirks far, som tjänstgjorde, har drivit Starfleet för att påskynda sin teknologiforskning. De ansåg Ners fartyg ett krigsfartyg (även om det inte var) och det faktum att det var så långt överlägset deras egna fartyg har dem skrämmat. Det ledde också till en något mer aggressiv och militärfokuserad Starfleet än den ursprungliga tidslinjen.

Starfleet skulle förmodligen kunna offra några andra aspekter av sin infrastruktur för att driva teknisk forskning (t ex har de undersökt mindre, det finns färre diplomatiska uppdrag etc.), men jag tror inte att vi har fått veta vad dessa saker kan vara

    
svaret ges 31.07.2016 03:39
1

Tja, även om jag inte har sett ST: B, ska jag ändå ge det ett skott.

K7 (från Trouble with Tribbles) var en djup rymduppgift och trots att de hade 3 armar, kunde bara docka två fartyg i taget. Det finns inte en anledning att göra allt som spiffy som bara var ett resupply depo för fartyg som går igenom systemet - det skulle vara som en truckstop på väg 66.

Och medan DS-9 var, från Starfleetens perspektiv, en djup rymduppgift, var det en garnison post för Cardassians hålla koll på Bajor, total kapacitet för 7000 personer. Cardassians är inte kända för deras skapande komfort - Enterprise D hade cirka 1000 personer och hade två holodecks, men DS9 hade bara sina holosuites på grund av att Quark visste vad folk vill ha. K7 var truckstop, DS9 var en kasern.

Så, då kommer vi till Starbase Yorktown , som bland annat innehöll ett varv och 3.000.000 personer . Det var inte byggt som en layover eller militär kontrollpunkt, men som en fullt fungerande flagcity för federationen. Du kan satsa på att det skulle byggas med idén att gnista och vördnad som vem som såg det för att visa hur idealiskt Federationslivet var.

Vid den här tidpunkten behöver vi inte ens framhäva att den befinner sig i en annan tidslinje - den byggdes annorlunda med annan teknik, eftersom den tjänade en grundläggande skillnad jämfört med K7 och DS9.

    
svaret ges 31.07.2016 03:52