Ska jag göra snabbare militärkämpar ännu praktiskt?

1

Jag var nyfiken efter att ha läst en bok om krigskrigsplanutveckling om den sovjetiska ideologin att göra allt starkare jets som skulle kunna bryta Mach 3 och så vidare. Med tillkomsten av BVRAAM s som Meteor och lasrar som redan är nedskalade, vad är fördelarna med att öka topphastigheten eller kryssningshastigheten för en stridsflygplan?

    
uppsättning Jihyun 22.02.2018 01:39

1 svar

4

I 1960 sågs snabbare krigare som önskvärda eftersom de kunde utrota 1960-talets teknikmissiler i en utsträckning (se rapporterna om SR-71s som skjutits på men slår aldrig av SAMs). Självklart såg missiltillverkare detta och utvecklade snabbare missiler och radare med längre räckvidd för att negera denna fördel. Och eftersom det är mycket lättare att göra en missil snabbare än det är att göra ett stort flygplan snabbare, det är en vapenkamp som flygplanstillverkarna alltid förlorar.

Med hög hastighet kan du utrota missiler, men det minskar också manövrerbarheten: vid Mach 3 kommer en konstant G-vridning att vara mycket större än att vrida på samma G-nivå vid Mach 1.

    
svaret ges 22.02.2018 09:35