French Strikes: Användning av idTGV-biljett för standard (SNCF) TGV

6

De franska järnvägarna är på strejk. Jag vet att jag kan ta ett annat tåg om jag passar in. Men kan jag använda en idTGV-biljett Paris - Toulon på ett SNCF-TGV-tåg? Om inte, har jag någon annan möjlighet eftersom det inte finns något idTGV-tåg som jag kan fånga?

    
uppsättning yo' 14.06.2014 21:36

2 svar

2

Ok, så verkligheten avslöjade:

 • Du kan ta något tåg som verkar, åtminstone ombord på båda tågen som jag tog de sa att varje biljett för denna eller föregående dag är giltig. Ingen kollade någon i någon av dessa tåg, men jag fick liknande erfarenheter från andra som jag träffade de senaste par dagarna. På alla stationer var boarding ett komplett kaos; SNCF-personalen såg bara till att folk inte faller ner på plattformens andra sida, att de sprider sig regelbundet och att de tar sig på ett tåg till rätt destination. Ändå verkar det finnas tåg där biljettutsläpp existerar.
 • Inga platser garanteras under strejk, inte ens om du befinner dig i rätt tåg i rätt vagn. Prioriterade resenärer (personer med barn, funktionshinder, gamla) föredrar att få plats.
 • Man måste komma ihåg att i Frankrike verkar det som att någonting inte fungerar exakt som förväntat, det finns inga regler. I tåget fick jag veta att jag skulle gå av i Avignon och byta. Det borde ha varit 50 minuter att vänta, det var 3 timmar att vänta. Det verkar som om det hade varit bättre att komma så nära slutdestinationen som möjligt eftersom de flesta TER-linjerna fungerar (i begränsat antal men fungerar). (En TGV-biljett behövs inte nödvändigtvis för ett TER-tåg.)

      
  svaret ges 15.06.2014 15:47
  1

  Officiellt, nej, du kan inte ta ett icke-idTGV-tåg med en idTGV-biljett, även på en strejkdag.

  officiellt svar om vad som händer om ditt idTGV-tåg är avbrutet på grund av strejken är

  Nothing! idTGV handles everything!

  You will automatically receive an email with your compensation in the form of two vouchers for 100% and 20% of the price of your canceled ticket.

  SNCF-webbplats rapporterar andra möjligheter som jag inte hittar på idTGVs hemsida:

  • Du kan begära återbetalning på ditt kreditkort (med formuläret för återbetalningsformulär på idTGVs webbplats, Jag tror). Du får inte extra 20% i det fallet.
  • Du kan ta ett annat idTGV-tåg samma dag eller nästa dag. Visa din biljett till ledaren så snart som möjligt. Självklart kan du inte garanteras en plats.

  Så jag är rädd att du antingen måste resa imorgon eller få en återbetalning och köpa ett dyrare sista minuten SNCF-tåg (om det fortfarande finns plats) eller hitta något annat sätt.

  En Vanliga SNCF FAQ (hittas av Vince ) anges olika regler - du kan ta ett icke-idTGV-tåg med en idTGV-biljett , som andra SNCF biljetttyper; men du kan inte använda biljetten dagen innan med någon icke-utbytbar biljettyp (vilket är möjligt nu med icke-idTGV biljetter). I slutändan är det som leder till att ledare har instruerats - eller snarare vilka regler de gäller i praktiken, vilket inte alltid är detsamma. Men om du tar ett icke-idTGV-tåg med din idTGV-biljett vill jag säga att risken för att böja upp en böter är ganska hög om din biljett är markerad.

      
  svaret ges 15.06.2014 02:09