Crispy stekt kyckling går sakta: picknick katastrof

7

Jag använder ett enkelt stekt kycklingrecept: tvätta kyckling (jag använder lår), mudd i kryddat mjöl, doppa i ägg med lite mjölk, skrapa i mjöl, skaka och steka. Skålen kommer ut bra den dag jag lagar den, men förlorar sin knas nästa dag när jag vill ta den som en del av en picknick lunch.
Finns det ett sätt att undvika limp-crusted stekt kyckling på dag 2?

P.S. Jag tar bort huden och allt synligt fett, och jag dränerar på pappershanddukar både övre och nedre sidan.

    
uppsättning kiamlaluno 01.08.2010 00:47

3 svar

7

En gång friterad kyckling eller någon stekt mat för den delen är kylt det kommer att förlora det är skarpa. Detta beror på att den cruncy yttre beläggningen absorberar fukt från insidan av maten i kombination med fukt som fångas inuti förpacknings / storangebehållaren, vilken sedan absorberas av maten också. Det händer även strax efter stekning om matvaran placeras på en plan yta där den inre ångan inte kan komma undan och är instängd mellan maten och ytan under den. Det är därför som när man steker stora partier eller håller stekt mat under en längre tid, är det bäst att dränera på ett kylskåp som är upp och ner på en brun papperspåse eller pappershanddukar. Upp och ner så att den ligger nära papperet för att absorbera överflödigt fett men fortfarande tillåter en liten del av luftrummet så att ånga kan fly undan och om det hålls i en varm ugn kan varmluft cirkulera.

Du kan skarpa din kyckling genom att placera den på ett rostnings- / kylaggregat på en bakplåt och placera i ugnen för att skarpa på huden. Var försiktig så att du inte torkar ut det.

    
svaret ges 01.08.2010 01:01
2

Den första delen av lösningen är att inte laga mat så nära som möjligt.

Efter det kämpar du för att torka huden så fort som det blir fuktigt.

Torka så noggrant som möjligt efter tillagning.
Vik i bomullservetter som hjälper till att få bort fukt.
Håll i en lös vävkorg. Självklart är detta inte kompatibelt med att kycklingen hålls i en svalare, så igen, desto kortare är tidsramen desto bättre.

    
svaret ges 01.08.2010 06:02
0

Det verkar som om din dubbeldämpningsmetod är ett dubbelkantsvärd. Det gör kycklingen fenomenalt crusty, men den skorpan är då en jätte svamp för vatten. Darins snabba uppväckning låter som lösningen.

    
svaret ges 03.08.2010 07:33