Hur väljer jag en lämplig kontrollervinst för denna rullkontrollautopilot?

1

Jag försöker välja ett lämpligt K-värde för denna rullkontrollautopilot, baserat på:

Istället för Gyro har jag också bara ansett en negativ enhet proportionell få feedback. Hur väljer jag lämplig regulatorförstärkning K för systemet? (Jag matar en stegimpuls i systemet). Jag vet att för varje flygplan skulle det vara annorlunda, för en jaktflygplan vill du ha snabba svarstider, men kanske inte så mycket på ett kommersiellt flygbolag. Vad jag försöker hitta / förstå finns det designkriterier / en metod för att välja detta värde?

  • Finns det en överskridning (%) jag ska sikta på?
  • Finns det ett önskat dämpningsförhållande?
  • Eller ökar jag det och hittar en balans mellan tiden att lösa och överlappa (%)?
uppsättning Liam 18.08.2017 06:28

1 svar

0

Du vill ha ett snabbt svar, men inte någon överskridning. Det perfekta svaret på en steginmatning i det här fallet skulle vara en kritiskt dämpad en. Matlab / Simulink är dina vänner här.

Saker att tänka på i din feedbackslinga:

  • Flygplansdynamik - är det initiala tröghetssvaret modellerat? Menar, rullar flygplanet upp till sin slutliga rullhastighet vid aileronböjning?
  • Är det aerodynamiska motståndet att rulla modellerat?
  • Är det en digital slinga, och i så fall vilka integratörer använder du? Om Euler dina slingor måste vara höga.

Jag har sett en liknande design för en helikopter med en reglervärde på 20 och en extra rullkompensator $ \ frac {s + 1} {s} $ i framåtleden och en negativ enhetsåterkoppling.

Du kan eyeball svaret, använda olika inställningar för återkopplingsvinsten och hitta det snabbaste svaret utan överskridande. Du måste testa det för flera extremiteter. Du behöver också någon form av dämpningsåterkoppling, jag tror att din första uppgift skulle vara att hitta ett svar som inte oscillerar.

    
svaret ges 18.08.2017 07:05