Kan jag ta med min make på ett turistvisum i Tyskland med visum för visum som är under behandling för NL?

1

Jag är en indisk medborgare, som för närvarande arbetar i Nederländerna. Jag vill ta med min make från Indien till Nederländerna. Låt oss säga att jag gör en visumansökan på datum X. Hela processen / godkännandet kan ta ca X + 4/5 veckor. Men jag skulle vilja att hon skulle spendera den tiden (X + 4/5 veckor) med mig i Nederländerna och bara gå till Indien för att samla in visumet.

Jag vet att två visum från samma land inte kan överlappa varandra. Så jag kan inte ha ett turistvisum för Nederländerna medan den beroende visum för Nederländerna är igång.

Så jag tänker på andra alternativ:

 • Ansök om ett turistvisum för Tyskland först och ansök sedan om visum för Nederländerna.
 • eller, tvärtom:

 • Ansök om visum för Nederländerna för första gången och ansök om turistvisum för Tyskland.
 • Jag vill veta om något av dessa alternativ är möjligt eftersom vi undviker överlappande viseringsregeln genom att välja att tillämpa var och en för olika länder.

  PS: Jag ska se till att visa Tyskland är det viktigaste resmålet för resor - för att få ett tyskt turistvisum för henne.

  Vänligen hjälp.

      
  uppsättning Sunny 03.10.2017 22:25

  1 svar

  3

  Du kan inte göra detta juridiskt, eftersom Tyskland inte är behörigt att utfärda en schengenkortsvisare (typ C) för ett besök vars primära destination faktiskt är Nederländerna. (Du skrev "Men jag skulle vilja att hon spenderade den tiden ... med mig i Nederländerna.")

  Därför kommer Tyskland inte att underhålla ansökan om du inte ljuger om besökets syfte och destination.

      
  svaret ges 03.10.2017 22:41