Hur man lägger om pappersmuffinsfibrer?

4

Pappersmuffinsfibrer är gjorda av pappersark, då de yttre delarna är krympta för att skapa (mestadels) vertikala sidor. Formen på fodrarna ska passa inryckningarna i muffinens tenn.

I min stash hittade jag några partier liners som mystiskt blev "platta" lite. Nu när jag lägger dem på tennet sjunker de inte till botten, men sitter på toppen. Om jag helt enkelt trycker ner dem, på en eller två ställen kommer vecken att vikas mot mitten, och omges av deg på båda sidor. Vilket är inte bara estetiskt "meh", men tårar också tårtan när den slås ut.

Finns det ett rimligt enkelt sätt att få linjerna i form?

  • Jag vill inte kasta bort dem eftersom de är riktigt söta.
  • Men jag vill inte spendera timmar för att försiktigt omforma dem på något sätt.
  • Ibland fyller kopparna väldigt långsamt genom att pipa smeten med en konditoriväska medan du försiktigt trycker på linorna och fördelar pläterna lite. Men ett passande liner gör arbetet snabbare och enklare.
uppsättning Stephie 06.07.2016 22:43

2 svar

3

Kanske försök omforma en hel stapel samtidigt.

Du kan sakta böjda dem tillbaka i form för hand, hålla bunten och på plats med tummen och linda dina fingrar runt för att böja kanterna på cirkeln tillbaka till rätt form. Endast de översta eller två linjerna kan vikas in i mitten, eftersom linjerna skulle skiktas samman och göra stacken som helhet mindre flexibel så att det inte finns utrymme för att mellankikten kan vikas in - och du kan försiktigt omforma dem och fördela plätera på de översta paren som du böjer, för även om du inte vill göra det för varje liner, så är det mycket mindre tid och mer gjort på en gång.

Alternativt kan du ställa in en stapel (eller partiell stapel) ovanpå muffinformen och väga ner dem. Om du har en andra tenn eller individuella silikonmuffinkoppar , eller en stapel liners som fortfarande är rätt form och väl inslagna, kan du ställa upp det på toppen med extra vikt om det behövs och låt dem skjutas ner i muffinsbladen. Ju mindre vikt och mer tid det tar kommer förmodligen att ge ett bättre resultat (eftersom omformningen är mildare) men det är upp till dig hur snyggt du vill ha gjort. Du kan fortfarande få mindre veckor på plats, men överlag ska formen matcha muffintennet ganska bra. Detta kan också göras med nestling round cookie cutters - poängen är att sticka insidan med något rigid så det har inte plats att bara lägga in.

Eller något däremellan, fäste insidan av linjens stapel med något av den högra diametern, vänd den upp och ner, och släta händerna ner i stapeln för att sakta begränsa diametern neråt. du kan lämna dem mellan sessioner eller använda ett gummiband (när de är formade noga), och låt dem lösa sig i form igen.

    
svaret ges 07.07.2016 17:14
0

Låt inte försöka kasta dem tillbaka. Ställ dem bara i muffinspåse, släng dem i en varm ugn i några minuter och de kommer att omforma sig själva.

    
svaret ges 15.04.2017 13:42