Does en ranger måste repetera ordern för sin följeslagare att attackera varje runda

4

Rangeraren måste använda en åtgärd för att berätta för sin djurkompani att attackera. När de ger det kommandot måste de upprepa det varje gång?

Om så varför skulle de inte bara få en vakthund som skulle göra just det efter några månaders träning?

    
uppsättning Karl 15.01.2015 01:22

2 svar

8

Tekniskt måste du använda din åtgärd för att berätta för din följeslagare att göra något annat än att flytta. Från PHB, sidan 93:

On your turn, you can verbally command the beast where to move (no action required by you). You can use your action to verbally command it to take the Attack, Dash, Disengage, Dodge, or Help action.

Det säger inget om djurkamraten som fortsätter att utföra den åtgärd du gjorde det i efterföljande rundor. Om du vill att den ska fortsätta attackera, måste du fortsätta att ge order. Effektivt fungerar det som en surrogat för dig i strid. Observera att, som påpekat i detta svar , är Animal Companion inte väsentligt svagare än Ranger själv och kan faktiskt starkare , särskilt på låga nivåer.

Jag har sett huskanten att djurkompaniet fortsätter att attackera en fiende när de väl har bestämt sig för att angripa dem en gång föreslog ganska ofta, och DM är givetvis fri att bestämma att detta är fallet. Men det här är fortfarande en houserule, inte RAW.

När det gäller "varför skulle de inte bara få en vakthund som skulle göra just det efter några månaders träning", finns det för närvarande inget explicit alternativ som låter dig göra det här. Du kan köpa djur (inklusive en mastiff) som utbildas som fästen, men att köpa / träna en hund för att attackera dina fiender (som kan inkludera drakar, elementals, spöken ...) är helt upp till DM. Även om de tillåter det, skulle en sådan hund inte få de bonusar som djurkompaniet får och skulle därför vara svagt på låga nivåer och snabbt bli effektivt meningslöst.

    
svaret ges 15.01.2015 01:41
3

If so why wouldn't they just get a guard dog that would do just that after a few months of training?

I tidigare utgåvor har det varit så, men det är verkligen ett ekonomiskt problem.

D & D-strid handlar verkligen om "action ekonomin".

Fler åtgärder = mer bra saker. I själva verket var optimering i Pathfinder och 3.5 starkt inriktad på att du kunde göra så mycket som möjligt varje runda. Druider hade det bästa med sammankallade / tjusade varelser och en djurkompis, en Druid kunde snabbt driva en liten armé på sin tur. Få guiden att kasta Haste och det blev grymt väldigt snabbt.

D & D 5, skala tillbaka på denna typ av galskap genom att begränsa antalet åtgärder som en spelare effektivt kan göra i en tur. Du kan få en bonusåtgärd på din tur, men du kan bara få en. Och den trollkarlen som kastar Haste måste koncentrera sig på Haste så att de inte heller kan kasta Web. Du kan inte beklaga flera gånger eftersom du måste koncentrera dig på de som du har kallat.

Djurkompaniet kostar dig en åtgärd av samma skäl.

Att ha en djurkompis som kan attackera varje runda gör att Ranger-attacken är framför alla andra på nivå 3. Det är en stor sak och så har reglerna skrivits för att förhindra att detta händer.

    
svaret ges 15.01.2015 08:50