Är det lämpligt (lagligt) att begära praxisinstrumentmetoder i IMC?

3

Jag har alltid begärt övningsinstrumentmetoder samtidigt som jag behåller VFR (med en säkerhetspilot eller instruktör). Men jag undrade om det finns några problem (juridiskt eller annat) med att begära flera tillvägagångssätt i verkligt väder i slutet av en kort IFR-flygning. Förutsatt att det inte finns några problem med säkerhets- eller kontrollerbetsbelastningen. Med andra ord, med tanke på att vädret ligger långt över miniminivåerna och kontrollenheten inte är upptagen (under lågtider).

Jag inser att jag bara kunde göra flera missade tillvägagångssätt, och få de extra tillvägagångssätten på det sättet, men det är inte det jag frågar.

    
uppsättning Devil07 20.07.2017 19:46

4 svar

4

Säkerligen kan du begära praktikmetoder i IMC på en IFR-flygplan. ATC kommer att rymma flygplan med först till kvarn. Det är lagligt och lämpligt om ATC kan rymma det baserat på trafik (eller buller eller NOTAM-restriktioner).

Det kommer självklart att vara svårt om du försöker att utöva praktik i Los Angeles (LAX) eller New York (JFK). ATC skulle inte troligen rymma detta vid dessa eller liknande upptagna flygplansflygplatser med hög prestanda. Men igen, om inte det annars är begränsat (t.ex. brusreduceringskrav eller NOTAM-restriktioner) kan du verkligen begära denna typ av IFR / IMC-hantering.

    
svaret ges 20.07.2017 22:02
3

Tillvägagångssätt i själva IMC är inte riktigt "övning": du är ett IFR-flygplan som gör IFR-saker, som bara råkar vara flera instrumentansatser. Det är inte något att skämmas för - alla i systemet lär sig genom att göra någon gång. Kontrollenheten du pratar med kan vara en praktikant också, och lära dig något samtidigt som du är. Det är trevligt att vara hänsynsfull och inte dyka upp i mitten av en inkommande rush till en stor flygplats (eller till och med en flygplats nära en stor flygplats, eftersom controllers är ansvariga för ett brett område och du kommer att vara en del av deras arbetsbelastning oavsett. ..), men de får betalt för att tillhandahålla en tjänst och du är helt i din rätt att begära flera tillvägagångssätt. Militära flygplan gör det hela tiden - till exempel, en B52 som kommer tillbaka från en 7-timmars träningsflygning, kan tillbringa ytterligare en timme eller två att göra tillvägagångssätt med en civilinriktningskontroll innan landningen. Berätta bara ATC vad du vill göra, och uppmärksamma om de utfärdar alternativa missade tillvägagångssätt.

    
svaret ges 21.07.2017 20:35
2

Om du har ett instrumentbetyg eller är utbildad från en IR-klassad instruktör så är det inga problem att fråga så många instrumentansatser som du vill. Det är bra träning att flyga i reella IR-förhållanden snarare än simulerade. Det finns inget som riktigt moln för att koncentrera sinnet.

Det skulle vara mycket mot reglerna att flyga i instrumentförhållanden utan en IR dock.

    
svaret ges 20.07.2017 22:28
2

De kommer absolut låta dig flyga övningsinstrumentmetoder i IMC. Du måste vara en instrumentadministratör med ett IFR-utrustat flygplan och ange en lokal IFR-flygplan med din avsedda flygväg och tillvägagångssätt med uppsägningar.

Tillsammans med full motion simulators tid är detta ett bra sätt att behålla IFR-valuta, särskilt om du bor i ett område med frekventa och ofarliga IFR-villkor, t.ex. lågstratusmoln fri från isbildning, inbäddade åskväder, etc. Dessutom flyger flera tillvägagångssätt och håller, en efter en, är mer arbetsintensiv än en riktig IFR CC-flygning i IMC.

    
svaret ges 21.07.2017 22:43