Story med barn som har magiska krafter genomträngda med stenar runt halsen

14

Jag tror att jag först läste detta i mitten av slutet av 80-talet. Här vad jag kan komma ihåg:

  • Det var en pojke och en tjej - jag tror 7-10 år gammal - jag minns inte om de var vänner eller bror och syster
  • De fick en "sten" på ett stränghalsband som möjliggjorde magi och skydd av något slag från någon medelålders / åldrig kille som bodde i staden
  • En plot är där en ond "trollkarl" av något slag kommer till sin skola och gör församlingen till ett sortiment av sniglar / andra varelser, men deras "stenar" skyddar dem från magi
  • Jag minns vagt att de båda lärde sig förvandling "stavar" och kunde göra sig till sniglar eller något
  • I slutet av boken tror jag att pojken också kan styra vädret - han regnar för att fylla upp en vattenfat (eller kanske han slutat regna - något som det).

Det är en bok som min brorson verkligen skulle njuta av och skulle vilja få för honom, men ovanstående är ganska mycket allt jag kan minnas i dessa dagar - jag skulle känna igen det om jag ser det men ...

Uppdatering och förtydligande

Jag kommer ihåg att ta det här ut på ett "barns" bibliotekskort på mitten av 80-talet - inte säkert om det hjälper men. Betyder att boken kommer att ha publicerats före dess. Önskar mitt minne var lite bättre.

    
uppsättning Jon Clements 25.01.2015 23:18

3 svar

3

Är det möjligt att detta är din bok? Tirissa och halsbandet av Nulidor

Sammanfattning av

    
svaret ges 03.02.2015 17:10
1

Var det Halsband av regndroppar: och andra berättelser , av Joan Aiken ?

Amazons sammanfattning säger

Here are eight gloriously imaginative stories for eight satisfying sessions of bedtime reading. There’s a flying apple pie, a cat that’s bigger than an elephant, a house that lays an egg, storybook animals that leap out of their books at night, and a wealth of other wonderful characters and ideas, all with the colorful, dreamlike quality of the very best fairy tales.

    
svaret ges 04.02.2015 04:29
0

Under berget?

Min första tanke var boken, mini-serien & film från Nya Zeeland kallad "Under Mountain" från 1979.

Det har inga stenar på ett halsband, men involverar stenar som barnen lägger magi in för att besegra slug som varelser.

länk

"Visan fokuserar på tvillingarna Rachel och Theo Matheson. På skollovssemester i Auckland kontaktas de av en man som heter Jones, som hade träffat dem kort åtta år tidigare. Den här gången avslöjar Jones sin sant identitet och uppdrag. Han är en utomjording, skickad från en annan värld i en strid mot en annan utländskt ras. Dessa senare varelser var en familj av slimiga, slugaktiga djur som kunde ta på sig mänsklig form. Ledde av den onde Mr. Wilberforce , slugmonsterna var nu böjda på att förstöra jorden och bara tvillingarnas framväxande psykiska förmågor kunde göra dem tillbaka. "

"I den sista episoden av serien måste tvillingarna kasta en sten och fokusera sin psykiska energi i stenen för att skapa en röd och blå broliknande konstruktion som kommer att besegra Wilberforcesna."

Jag vet att dessa citat är från miniserierna, men skulle också vara nära boken.

Otroligt mycket av det passar inte din beskrivning.

    
svaret ges 28.12.2018 06:59