Hur många Bothans dog för att ge oss den här informationen?

7

Så i episod 6, säger Mon Mothma att "många" Bothans dog för att få dem information om Death Star-projektet och installationerna. Jag kommer inte ihåg mycket om EU, men var inte där en händelse där Bothans som var en del av deras Spynet och hämtade information som var relevant för Death Star användes som en del av en kejserlig fälla på något sätt och blev skjuten upp? (Jag kan vara felaktigt och de kanske inte har arbetat med Death Star-relaterad information - tyvärr, det har varit ett tag!) Det är ett rum fullt av skivor på det mesta, jag är inte säker på att det räknas som "många".

Är det allt som Mon Mothma hänvisar till, eller finns det någon annan incident med Death Star-informationsrelaterade Bothans massdöd?

    
uppsättning Wolfie Inu 25.09.2015 14:50

2 svar

4

Enligt Ryska skuggorna dödades 13 Bothans

12 Bothan piloter dödades av kejsare i rymdstrid och man dödades i en kamp med bounty hunters. Det var sannolikt andra dödsfall som inte uttryckligen anges.

    
svaret ges 25.09.2015 16:11
1

Som en sidotal anser jag att huvudmässan Mon Mothma nämnde Bothan-gruppens bortgång, inte bara för att hon värderar allt liv som rebellledare, utan också för att det var värt att betona att det är svårt att göra jobbet. Bothan kommandon, spioner och mördare är kända för sin professionalism, trots allt som i:

The only response Alema heard was a long liquid purl, but Jacen responded as though he had been spoken to.
"That’s ridiculous. I’d know if I had been followed. Not even Bothan assassins are that good." (Legacy of the Force: Tempest)

    
svaret ges 03.10.2015 10:18