Är det vanligt att L5R-klaner har territorier långt ifrån sitt huvudområde?

5

I introduktionen till Naishou-provinsen -tillägget förklaras det hur ett antal klaner vill kontrollera provinsen.

Provinsens lokalisering är avsiktligt inte nämnd, men jag skulle vilja placera den någonstans på Rokugan-kartan för en kampanj.

Jag vill dock att det är meningslöst med tanke på de klaner som vill ha kontrollen över provinsen. Men jag är inte säker på om det är meningslöst att säga, att krabbeklänningen (som ligger i södra Rokugan) försöker förvärva en provins som skulle vara i norr (bara ett exempel är jag fortfarande inte säker på om var för att uttrycka det).

Således är min fråga: Är det vanligt att klaner äger egna territorier långt ifrån deras huvudområde? Om det är sällsynt, vilka klaner skulle det troligen göra det?

    
uppsättning Eldy 09.01.2019 20:06

2 svar

4

Du måste ursäkta min L5R-lag är lite rostig.

Is it common for clans to own territories far from their main land?

Nej, det är ganska sällsynt om det mesta av historien. I allmänhet är undantag endast tillfälliga, t.ex. yrken under ett krig. De genomsnittliga klanerna har stark anknytning till sina gamla länder. (även om argument (krig) om vilka länder som är av forntida rättigheter är deras och förvisso vanliga nog.)

Mitt minne berättar också att Mantis har Enclaves , men jag kan inte hitta någonting om det i wikien.

Senare i historien har vi Kolonierna och New Rokugan . Och jag tror att alla klaner tog delar av det. Så givna omständigheter tycker jag att alla är villiga, men det var en stor mängd landmass, så mycket värde att ha haft. Det är mitt intryck att Mantis, Unicornen och kursen Spindeln (som var bortförda där) tog stora delar i kolonierna.

If it's rare, which clans would be likely to do that?

Mantis, enhörningen och spindeln.

Om det är tillgängligt från havet, skulle Mantis vara uppe för det. I allmänhet är Mantis mycket mer spel för äventyrlig handling än andra klaner. Mantis reser mycket vid havet, så kommunikation är mindre ovanlig för dem. Mark som inte är andra klans land är uttryckligen deras ansvar. Som har sett saker som Mantis krigsmakt i Ivory Kingdoms.

Unicorn De har som klan tillbringat 800 år att utforska världen. Och med det plockade upp konstiga gaijin sätt. De har själv-surficency att dra av separata territorium. Odds finns faktiskt fortfarande små fickor av cutoff unicorn clans folk som lämnas bakom hela världen.

Spider Clan . Under hela historien har de flyttat mycket. Från staden av det förlorade, till den förstörda staden, till fingrarna av benet, att excilera i kolonierna till en familj som bryter av och förvärvar Rokugan. Spindeln, om inget annat, har visat förmågan att bygga ett nytt hem. Även med bokstavligen alla andra klaner ut för att få dem.

    
svaret ges 10.01.2019 23:54
1

Det är inte vanligt att se ett klanhållande territorium utanför sin egen region. När ett territorium är isolerat absorberas det vanligtvis av vem som klipper av dem. Ingenting kommer i åtanke av någon kanonisk instans där en klan har sådana ojämna länder.

Som sagt, det är bara kanon. Om du vill att din kampanj ska baseras på tanken att en Shosuro med en grym humoristiskt givit krabben en bit land på sin norra gräns för att se dem, försök att sträcka sig tunna eftersom Unicorn har kommit att spela. Du kan också säga att draken har avsatt ett territorium för krabban som ett sätt att hjälpa Dragonfly i deras dagliga arbetsuppgifter. Alternativen finns alltid för den kreativa GM.

    
svaret ges 11.01.2019 13:43