Hur man lagrar mjöl

6

Någon gav oss två 25 kg väskor med mjöl.

Vilken är snäll, men vi är inte så säkra på hur vi lagrar dem i användbara kvantiteter. Min andra hälft gick ut och köpte en massa behållare av plast tupperware-typ, men jag ser att om butiker säljer mjöl i papperspåsar, måste det vara av en anledning.

Fråga: Finns det något fel med att lagra mjöl i hermetiska behållare under långa perioder (dvs. månader)?

    
uppsättning Benjol 05.11.2012 21:42

2 svar

14

Grunden mjöl är i papperspåse (antingen 1kg / 2lbs påsar från stormarknader eller 25kg för bagerier) är att låta det "andas": för att få det oxiderat. Om du ser en gammal (vintage) väska, är den gjord av ett nät som låter mycket luft komma in. Idag används inte dessa väskor eftersom det också tillåter buggar att komma in.

När vetekorn är bara fräsad, är mjölet inte tillräckligt bra: det behöver cirka 2 veckors lagringsutrymme för att bli äldre . Men en gång i åldern behöver du inte längre papperspåsar.

Vetekorn har oljor / fetter inuti. Efter 3 månaders förvaring kommer det att finnas för mycket galna (oxiderade, ¿stale?) Oljor i mjölet och smaken blir inte optimal. Att försöka hålla i hermetiska behållare kommer inte att förlänga för mycket den tiden, eftersom det är för mycket luft i mjölet.

Naturligtvis kommer moderna industriella fräsare inte att vänta i 2 veckor för att lagra en produkt som de kunde sälja tidigare: de lägger till enzymer och kemikalier för att påskynda processen. Förutom att de lägger till kemikalier för att skjuta upp "bästa före" datumet.

Efter det datumet smälter mjalen mer rancid, och dess gluten kommer inte att fungera lika bra. För att fördröja den ranciga provsmakningen kan du försöka kyla mjölet (IE: sätt i kylskåpet) men 25 kg är för mycket för ett kylskåp. Om du inte märker smaken alls, är det inga problem att äta den. Gluten fungerar inte lika bra som när mjöl var "ung", på grund av ett överskott av enzymaktivitet. Du kommer att märka denna effekt eftersom bröden inte kommer att stiga också, och crumb blir tätare och chewier. Detta kan lösas med mycket stark mjöl eller vit vitgluten (eller bara njuta av ett tätare bröd).

Ett annat problem du kan få med långt lagring är några buggar som visas i ditt mjöl. Det finns inget sätt att förhindra dem: deras ägg är i mjölet när du får det. Men de visas oftast bara när det är varmt, så du kommer nog inte få dem de närmaste månaderna (om du bor på norra halvklotet). På sommaren är det en anledning till mig att övertyga mitt par att lagra mitt mjöl i kylskåpet. Ett "gammalt, klokt trick" som jag fick höra var att sätta ett blad av laurel i mjölet för att undvika dem. Det fungerade aldrig för mig.

    
svaret ges 06.11.2012 00:18
3

Detta svar är helt av min egen erfarenhet: Jag fryser mitt överskottsmjöl i den ursprungliga papperspåsen som jag sedan sätter i en plastfryspåse. Jag har använt mjöl som har varit i frysen i några år utan någon märkbar försämring av smak eller prestanda. Detta inkluderar helvete, vitt och rågmjöl.

Jag håller upp till 10 kg. mjöl i en stor Tupperware-plastbehållare för mer omedelbar användning och har sällan stött på problem med smak eller till och med buggar.

    
svaret ges 07.11.2012 00:01