Hur hittade demonen Ash när han återvände till sin egen tidslinje?

6

I slutet av Army of Darkness , när Ash använder potionen och återvänder till sin egen tidslinje, attackeras han av en demon vid S-Mart. Hur fungerade det? Följde han honom från medeltiden, eller?

    
uppsättning Major Stackings 24.01.2013 01:21

2 svar

4

Det anges aldrig uttryckligen, men det finns flera troliga orsaker.

I Armé av mörkret misstänker Asen orden innan du tar upp Necronomicon. Det utlöste uppvakningen av den titulära armén. Medan dödens armé slogs i strid, verkar det som möjligt att inte alla av dem utrotades.

Ash som reser sig tillbaka i tiden och släpper ut mörkarmyrkan kan ha ändrat nuvarande tid genom att ändra historien.

Det är värt att notera att dödsfall var fria i världen innan Ash släppte Mörkens armé, och även innan Ash anlände i det förflutna. Men de var tydligen inte närvarande i tidslinjen Evil Dead 2 tills professor Knowby släppte dem genom att recitera från Necronomicon.

En annan möjlighet är att Annie helt enkelt inte lyckades återvända dem alla till det förflutna i Evil Dead 2 .

Dödarna och besittande andar "återvände" genom portalen genom incantation från de återställda sidorna i Necronomicon . Denna portal fungerade dock som ett slags "super-vakuum" och suger upp allt i närheten. Eftersom det tidigare antyddes att de besittande spriten roade i hela området och inte bara i stugan (som bevittnat av Askas attack och efterföljande besittning när han sprang / drivs genom skogen) är det möjligt att inte alla dödsfall och att ha andar var nära nog att "sugas upp", vilket gör att vissa kan vandra gratis.

En tredje möjlighet är att något har förändrat asen för att göra honom till en magnet för deadites. Kanske var det den upprepade besittningen (hans hand, den fulla besittningen som inträffade i stugan tills han slogs av den och episoden "onda tvilling"), eller tiden reser, eller förbannelsen av Necronomicon eller till och med en bieffekt av potion han brukade återvända till framtiden.

Men mest sannolikt är det att han helt enkelt förstörde orden (igen!) när han tar potionen att återvända till framtiden, och det gör det möjligt för vissa av de dödsoffer att resa med honom till framtiden.
En av hans medarbetare i S-Mart frågar till och med om han fick orden rätt när han tog potionen, och Ash säger:

Ash: Well, maybe I didn't say every single tiny little syllable, no, but basically I said them, yeah... basically.

                            

FörekomstenavdirektörensCut alternativa slutar är en starkare demonstration av tanken att Ash klämmer upp sin återkomst hemma, men i den versionen misslyckades han bara med dropparna i den potion han tog.

    
svaret ges 24.01.2013 16:00
6

Jag kände alltid att implikationen var att Ash förstörde stavningen för att hämta Necromnicon, och igen när han gick tillbaka till nutiden - och så återvände han till en framtid där dödsämnena helt enkelt alltid hade varit.

Ash: Klaatu Barada N... Necktie... Neckturn... Nickel... It's an "N" word, it's definitely an "N" word! Klaatu... Barada... N... [coughs]

Ash: [pause] Okay... that's it!

    
svaret ges 24.01.2013 04:07