Hur man återställer gjutjärnspanna med smält fiber på den

3

Så jag bestämde mig för att prova krydda min gjutjärnspanna i ugnen. Efter några timmar gjorde jag misstaget att jag kunde ta ut det och titta på det med några krukhållare. Det visar sig att potthållare än vad som bara går bra på 350 inte kan stå upp till min värme i min ugn - Fibrerna smälte på handtaget, eller kanske fastnade de i oljan, jag är inte säker - men jag kan inte få dem helt av med en brillo pad.

Mitt nästa steg är något lite mer drastiskt - sandpapper eller en dremel med ett svänghjul. Detta kommer att låta utestängda gjutjärn exponeras tyvärr. Jag inser att det bara är handtaget, men det vill jag inte rost heller. Om jag slutar skruva ner den till glänsande metall, finns det någon anledning att jag inte skulle kunna justera det med hjälp av råd på den här webbplatsen?

    
uppsättning Sidney 16.01.2019 19:09

1 svar

2

Först bör du aldrig skrubba gjutjärn med en brillo-kudde, eftersom stålet i brillo är hårdare än gjutjärnet, och kan inte bara avlägsna kryddan men skrapa upp själva järnet. Samma skulle vara sant med sandpapper eller en dremel.

Istället bör du planera att helt stripa och reseasonera pan med lugg eller ugnsrengörare (rulla ner ett par sidor i den artikeln).

Om det är bara handtaget som är en röra, använd ugnsrengöringsmetoden för att bara ta bort handtaget (skydda resten av pannan med en plastpåse) och fortsätt sedan kryddningen. Handtaget kommer att hamna med färre skikt av krydda än resten av pannan, men det är bra, det är bara handtaget och inte en matlagningsyta.

Alternativt kan du, om du kan värma pannan i ett välventilerat område (t.ex. en utomhusgrill), helt enkelt kunna bränna av fibrerna, beroende på vad de är tillverkade av (om de har en silikon eller metallbeläggning, förmodligen inte). I det här fallet kan du bara värma pannan till mer än 500F / 250C i ett par timmar, ta hand om problemet och kan till och med vara en del av kryddningen.

Slutligen, om du planerar att hantera den heta pannan under krydda igen, få några svetshandskar.

    
svaret ges 16.01.2019 19:48