Schengen turistvisum för en japansk medborgare

10

Jag har en japansk vän som kommer till Europeiska unionen, landar i Storbritannien och går tillbaka till Japan från Nederländerna med flyg från Storbritannien till Portugal och från Portugal till Nederländerna.

Jag vet att japanska medborgare kan begära en turistvisum vid landning men jag vet inte hur det ska fungera när min vän flyger från Storbritannien till Portugal och från Portugal till Nederländerna.

Vilken typ av turistvisum behöver min vän att begära när han landar i Förenade kungariket för att senare kunna lämna Storbritannien och tillträde Portugal och sedan Nederländerna?

Min vän kommer att stanna 4 dagar i varje land, (4 dagar i Storbritannien, 4 i Portugal och 4 i Nederländerna) men kommer att delta i en konferens i Storbritannien. I Portugal och Nederländerna kommer det att vara enbart för turism.

    
uppsättning user13817 20.01.2017 14:56

3 svar

15

Japanska turister behöver inte visum för antingen U.K. eller Schengenområdet. De behöver bara presentera sitt pass och resväg. Så länge de kan visa att de lämnar Schengenområdet inom 90 dagar, och Storbritannien inom 6 månader, och inte misstänks för viseringsbrott, borde de vara bra.

När det gäller Storbritannien, kan visumfria medborgare som tidigare har vägrat visum från något land, brutit mot invandringsregler eller har arresterats, kanske vill ansöka om visering före tid. Men för 99% av besökare från Japan är detta onödigt.

    
svaret ges 20.01.2017 15:09
8

Människor använder ofta "visum" för att hänvisa till den tillåtelse en resenär får in eller vistas i ett land, men i många länder, inklusive EU: s, är visering en särskild form av auktorisation, som uttryckligen inte krävs för vissa landets medborgare. De medborgare får ett inträdesstämpel i passet, inte visum. Japan är ett av dessa länder, så dess medborgare behöver inte viseringar för att komma in i EU-länderna.

Regimen gäller för vistelser på upp till sex månader per besök i Storbritannien och upp till 90 dagar inom en 180-dagarsperiod i Schengenområdet, så efter 4 dagar respektive 8 dagar är din vän inte ens nära till gränserna.

Om din vän var krävs för att få visum, skulle han behöva ett brittisk standardbesökvisum plus en kortbliven Schengenvisum från Portugal som täcker sin tid både i Portugal och Nederländerna. Det finns ingen passkontroll mellan Portugal och Nederländerna, men flygbolaget kan kolla på visum när resenären visar ett pass som kräver en. Återigen, eftersom ett japansk pass inte kräver en, kommer det inga problem att flyga från Portugal till Nederländerna; Det är snarare som ett inrikesflyg.

    
svaret ges 20.01.2017 15:45
5

Japanska medborgare är befriade från viseringar för att besöka Storbritannien eller Schengenländerna.

Här är den officiella källan för Storbritannien och Schengen staterna

1. Storbritannien

Officiell källa: Kontrollera Storbritanniens visum här: länk

You won’t need a visa to come to the UK

2. EU-Schengenstaterna

Rådets förordning (EG) nr 539/2001 av den 15 mars 2001 om uppräkning av de tredjeländer vars medborgare måste ha visering vid passage av de yttre gränserna och de vars medborgare är undantagna från detta krav

länk

Without prejudice to Article 8(2), nationals of third countries on the list in Annex II shall be exempt from the requirement set out in paragraph 1, for stays of no more than three months in all.

ANNEX II

Common list referred to in Article 1(2)

 • STATES
 • Andorra

  Argentina

  Australia

  Bolivia

  Brazil

  Brunei

  Bulgaria

  Canada

  Chile

  Costa Rica

  Croatia

  Cyprus

  Czech Republic

  Ecuador

  Estonia

  Guatemala

  Holy See

  Honduras

  Hungary

  Israel

  Japan

  Latvia

  Lithuania

  Malaysia

  Malta

  Mexico

  Monaco

  New Zealand

  Nicaragua

  Panama

  Paraguay

  Poland

  Romania(1)

  Salvador

  San Marino

  Singapore

  Slovakia

  Slovenia

  South Korea

  Switzerland

  United States of America

  Uruguay

  Venezuela

      
  svaret ges 20.01.2017 16:08