Novel om ett starship som kraschar på en värld av främst kvinnligt ledarskap?

9

Rymdskepp kraschar i den norra delen av en värld som främst har kvinnors ledarskap. Rymdskeppspersonal assimilera och bygga ett rike.

Det nya riket är byggt kring tekniken men tekniken är ändlig så att de måste arbeta med vad de har och assimilera i det befintliga kungariket. Jag tror att det finns några ängelreferenser? Jag älskade den här serien men jag kan inte hitta den någonstans! Det driver mig galen!

    
uppsättning Bryan 05.08.2011 05:07

2 svar

12

Det här påminner mig om något av Modesitt. Reclaces saga, en av böckerna beskriver framkomsten av en avancerad främlingskrig som kallas änglar.

kolla wiki

    
svaret ges 05.08.2011 10:40
2

Är det kanske David Webers Kungarvets arv ? Det är tredje i serien Empire from the Ashes och följer Mutineers Moon och Armageddon Arv .

rymdskeppet innehåller 5 personer (4 mänskliga tonåringar och en främling) som ses som änglar av den lokala, mycket lågteknologiska, civilisationen. Boken beskriver deras kamp för att hjälpa de norra regionerna att uppror mot en förtryckande centralregel för att få tillgång till den teknik som kvarstår från planets ursprungliga kolonisering (nu tillbedda som "heliga reliker" av världens folk).

Du kan hitta hela serien gratis online som del av Baen Books Baen-cd-samling .

    
svaret ges 05.08.2011 19:42