Jordsmakning fryst lax

1

Jag fick lite vild sockeye lax som hade varit i frysen ganska länge (flera månader åtminstone, inte mer än ett år). Det var dammsugat, ingen frys bränns, förseglad ordentligt etc. Jag lagade det väldigt bra men medan det luktar och ser bra ut smakar det jordnära och lite underkokt (även om det är fläckigt och ogenomskinligt). Strukturen är bra. Jag slutade äta men undrade vad det handlar om.

Jag klippte den i hälften medan den fortfarande var rå och tvättade kniven och använde den sedan för salladsingredienser. Om kniven inte tvättades tillräckligt bra kan den råa laxen orsaka mig ett problem? Tack!

Redigera: Vet någon vad smaken kan betyda? Eller om det kan innebära att det inte är ätbart ätbart? Jag åt lite och är bra men jag antar att vi har smaklökar av en anledning, så jag borde troligen undvika det. Jag är nyfiken på vad som kan ha gått fel.

    
uppsättning padma 13.11.2014 23:38

1 svar

2

Inte troligt. Vild lax är ganska låg på listan över livsmedel som kan orsaka skador på grund av korskontaminering, särskilt lax som har frysts under en längre tid. Underkokt fisk anses riskabelt mer på grund av potentiella parasiter än bakterier. Månader i frysen kommer att eliminera någon risk för att konsumera en levande parasit. Plus, de toxiner som finns i fisk är inte särskilt vanliga i lax. Om fisken inte spenderade för länge i "riskzonen", antingen före eller efter frysning, har du väldigt lite att oroa dig för.

    
svaret ges 14.11.2014 06:49