Kondensera pumpkabeln

1

[I Storbritannien] behöver jag byta kondenspumpen i min källare (för att pumpa kondensat från pannan) och den nuvarande är enkelt ansluten till en standard 13A-kontakt, men läser instruktionerna på den nya pumpen ( en direkt ersättning, samma tillverkare + modell), säger det specifikt att det inte gör det här:

"Enheten ska anslutas till en helt jordad elförsörjning. Alla kablar måste överensstämma med kraven i BS7671, 1992 för elektriska installationer. SANICONDENS® Eco / Basic kräver en 220 / 240V enfas AC 50 Hz-tillförsel (UK-specifikation) Anslut inte SANICONDENS® Eco / Basic till en vanlig stickkontakt. Den måste anslutas till en smält, omkopplad, fast anslutningskontakt försedd med 5 amp säkring. SANICONDENS® Eco / Basic har jordkabel.

Ledningarna i nätsladden är färgade enligt följande kod:

  • Brown - Live
  • Blå - Neutral
  • Grön / Gul - Jord "

[Cue dum fråga] Varför kan jag inte använda en vanlig väggkontakt men med en 5A-säkring? Vilken nytta är det för anslutningen att vara omkopplad för vad är en ganska enkel pump? Självklart vill jag ha saker att vara i reg's, så bara försöker träna om jag behöver ringa en elektriker, vill bara inte vara generad om han slår upp en plugg:)

Tack så mycket för någon hjälp

    
uppsättning JonoW 20.04.2015 15:03

1 svar

3

Jag kan inte tala med kod direkt, men i allmänhet läggs saker som pumpar på oväxlade kretsar för att förhindra att någon av misstag slår av pumpen och sedan översvämmer huset.

Tänk på ett scenario där någon försöker lista ut vad strömbrytaren gör, eftersom de inte kan / kommer inte att följa kabeln. De vrider omkopplaren några gånger och ingenting händer. Det finns nu en bra chans att omkopplaren är i avläge eftersom a) om de är för lat för att följa kabeln är det säkert att de är för lat för att komma ihåg eller bryr sig om vilken position som är på och b) där Det finns ingen extern indikation på att strömbrytaren är avstängd eftersom pumpen endast körs när den är full av vatten.

    
svaret ges 20.04.2015 18:32