British Nationell flygning till Vietnam från Bangkok. Kan jag få visum vid ankomsten?

9

Jag kommer att flyga till Vietnam från Bangkok i sommar och jag försöker ta reda på om jag måste ansöka om visum i förväg. Som jag förstår det (från olika "Vietnamvisum" -webbplatser) som jag är från Storbritannien kan jag få visum vid ankomsten till Vietnam.

Men vad gäller mig är att jag inte kommer från Storbritannien, men från Bangkok så att olika regler kan gälla.

Kan någon förtydliga detta?

    
uppsättning Andy Smith 02.04.2013 14:43

3 svar

4

För att få visum vid ankomsten måste du söka online för förhandsgodkännande först.

Det finns många byråer (jag använde visa-vietnam.org flera gånger), och de fungerar bra, så länge du ansöker online flera arbetsdagar i förväg. Efter några dagar skickar de dig ett visumgodkännandedokument som du behöver ta med ombord på planet.

Observera att du endast kan använda visum vid ankomst om du kommer med flyg (inte om du passerar markgränsen från Kambodja / Laos / Kina).

Den vietnamesiska ambassadens tjänstemän i Bangkok är oförskämda och korrupta. När jag åkte dit insisterade de på högre än uppvisade viseringsavgifter. Det innebär också 2 resor till ambassaden om du inte väljer ett dyra expressalternativ.

    
svaret ges 04.04.2013 16:04
6

Från Viet Namens ambassad :

We do not recommend visa-on-arrival and online visa. These types of visa are issued by un-recognised websites with no connections with the embassy. We cannot verify the validity of such visa and cannot provide assistance to travelers in case they are refused entry while using these types of visa. Please read the updated Travel Advice by the British Foreign and Commonwealth Office

Så om du vill ta dina chanser vid ankomst, gå direkt men jag skulle få visum från närmaste konsulat.

    
svaret ges 02.04.2013 15:10
0

Vietnamvisum vid ankomsten är arbetsmetod. Det finns många diskussioner om det på Tripadvisor och Lonelyplanet och många resenärer har bekräftat att det fungerar. Problemet är att du ska ansöka om en vietnamvisum genom ett licensierat Vietnam-reseföretag på grund av Vietnam invandringslag Vänligen observera att visum vid ankomst är endast för flygresenärer och det tar 10-30 minuter att få stämplat visum vid ankomstflygplatsen.

    
svaret ges 23.09.2014 15:19