Skulle PC: n vara begränsade till att välja former för att polymorf (eller vild form etc.) som datorerna tidigare har stött på?

24

När man försöker ställa rimliga gränser för en PCs användning av polymorfkedjan av stavar. Är det rimligt att kräva att datorn har någon form av interaktion med målvaran? Eller kan en PC polymorf till ett varelse som datorn bara hört talas om? Eller läs om i en bok? Eller sett bara en målning av? Från en solid rollspelssynpunkt verkar det rimligt att kräva att a) varelsen existerar i versversen att DM körs, och B) PC: n har viss kunskap om varelsen. Vad är den minsta "kunskap" som datorn måste ha för att polymorfa in i sådan varelse?

    
uppsättning Matt Hamsmith 19.12.2012 21:43

6 svar

8

Efter min mening borde du minst ha stött på varelsen före för att polymorbera in i den. Du kanske till och med måste undersöka en kropp. Läs om det i en bok eller rullande kunskap får bara låta dig känna igen det.

 • Det låter DM förbjuda varelser med förmågor som bryts i händerna på datorer eller varelser som inte existerar i sin spelvärld.
 • Det lägger till realism. Hur kan någon som aldrig sett en efterkåpa förvänta sig att replikera sin form, än mindre sin giftkörtlar?
 • Om spelaren verkligen vill ha en viss form kan de gå och jaga en varelse av den typen, och detta kan vara fröet för ett äventyr.
 • Det förhindrar att spelaren antar formerna av högdrivna, låga HD-varelser som normalt skulle ligga över deras utmaningsklassificering. Detta är emellertid sällan ett problem eftersom kreaturer med låg HD för sina CR-varelser tenderar att få sin kraft från övernaturliga förmågor som du inte får med polymorph .
 • svaret ges 20.12.2012 03:54
  17

  Polymorfeffekter är farliga

  Det är en mycket bra idé att begränsa dem. I det yttersta är det att öppna Gambit för att bli Pun i en Sarrukh från Serpent Kingdoms när man använder Antag övernaturlig förmåga ( Savage Species ) eller shapechange -poäng, ett tecken med + Ja för allt och alla möjligheter som någonsin publicerats (och förmodligen förmågor som inte publicerats).

  Så du vill definitivt begränsa dem på något sätt.

  Denna regel är inte tillräckligt

  Om du implementerar denna regel måste du nu gissa varje monster du någonsin använder. Du brukar aldrig använda en Sarrukh, men du kan använda, säg, en Direktsköldpadda ( Sandstorm ). En smart Trollkarl eller Druid kommer att se det, och från och med då får man verka i varje överraskningsrunda någonsin - även om det inte annars skulle bli en överraskningsrunda. Du kan naturligtvis ner Direktsköldpaddan, men många spelare kommer gråta fel om du gör det efter att du använt det.

  Två verkliga lösningar

  Lita på dina spelare

  Det här är det enkla. Du behöver inte ens lägga till ditt hus om du bara litar på dina spelare. Jag rekommenderar verkligen starkt att om du inte litar på dina spelare har din grupp större problem än Polymorph. Gör det klart för alla spelare att Polymorphing är något mycket farligt kraftfullt, och du kommer inte uppskatta det om spelarna använder det för att bryta spelet. Det borde vara tillräckligt för de flesta spelare att hålla sakerna rimliga.

  Tematiskt kan du ha vissa gränser, men du behöver inte säga att det speciellt har stött på djuret. Det verkar tematiskt lämpligt för en trollkarl att kunna ta de former av djur han studerat i intim detalj. Och det är också rättvist för en Druid att inkludera möten med en mängd olika djur i hans backstory, och man kan hävda att naturen / djurens andar själva lånar ut sina former, även varelser han aldrig möttes. Det beror på hur magi fungerar i din inställning.

  Förbud mot sluten polymorf effekter helt och hållet

  Byt ut Druids Wild Shape med Shapeshifting från Player's Handbook II . Förbud ändra själv , polymorph , polymorfera något objekt och shapechange . Använd stava från [Polymorph] -underskolan som introducerades i Spelarens handbok II - till skillnad från t.ex. polymorph , de stavarna har alla en enda form som du kan ta.

  Alternativt kan du överväga en stavning som är som vild form I som låter dig bli en varelse från listan summon nature's allied I eller en polymorf III som låter dig få varelser från kalla monster III . Dessa listor är ganska begränsade och bör förhindra de största missbruken. Faktum är att de kan vara för svaga - överväga att ha vild form jag använder summon nature's allierade II -listan och polymorph I kan till och med använda summon monster III - Celestial and Fiendish mallarna gör verkligen mycket lite för en spelare karaktär, eftersom huvuddragen är Intelligence-bonusen. Jag har faktiskt inte tittat på listorna. Helst, du skulle verkligen skapa nya listor som är skräddarsydda för varje nivå.

      
  svaret ges 19.12.2012 22:29
  7

  Ja, det är rimligt att begränsa polymorf till varelser som spelarna har stött på. Detta är en av de allmänt diskuterade polymorfhusreglerna.

  Jag tror att minsta kunskapen skulle bestämmas av en kunskapskunskap för det monsteret. Om monstret inte existerar i din flera vers, skulle denna kontroll vara omöjlig att slutföra. Grundläggande kunskap om ett monster börjar vid 10 + HD, men jag skulle förlänga detta till 10 + HD + X, där X är varelseberoende (kanske baserat på antalet speciella förmågor skapningen har).

      
  svaret ges 19.12.2012 21:51
  6

  Jag har tagit till en risk v-belöningsmetod för Polymorph. Jag gör bara en enkel ändring. Om du nat-1 på en Polymorph, du oavsiktligt kalla vad du försökte ändra dig själv eller andra in i.

  Snyggt och snyggt, det hindrar vem som helst från att göra alltför fruktansvärt eller farligt och är sällsynt att den enstaka massiva risken kan leda till stor lycka. Den behåller stavkraften, samtidigt som den förhindrar att den blir missbrukad.

  Ett potentiellt tillskott som jag menade men inte inkluderade var att öka misslyckningsgraden för monster som spelaren inte har stött på tidigare eller inte har klarat ett kunskapstest som känner till. Det kan fungera, men risken att oavsiktligt göra slaget oönderligt verkar vara tillräckligt för mina spelare.

      
  svaret ges 20.12.2012 15:20
  2

  När jag använde ett bord baserat på teleport tagertabellen så var det något som helst:

  391.133

  Med misslyckande / fel monster skulle jag välja ett monster eller djur som visst liknar monsteret men väldigt svagt eller helt motsatt sak "Så, låt mig se, du blev en ... Giraff ..." .. .

  En svag version kan vara samma monster, men utan kraft eller attribut ändras reducerat, i stället för +8 i Str, får du +2, etc. ..

  Du kan finjustera kontrollerna med hjälp av målets CR och caster-nivån på tecknet

      
  svaret ges 21.12.2012 12:41
  -1

  Jag rekommenderar att man hanterar polymorph stavar på följande sätt: Spelaren kastar polymorph, wildshape, etc och berättar bordet vad han vänder sig till. Om någon vid bordet sedan utbryter någon av följande fraser: "Vad ?!", "Helvetets bok är det från?", "", "Det är (löjligt / fördröjd / dumt / en travesti)", "Sluta vara en douche "eller" Nuh-uh ", då misslyckas casting och han får försöka igen nästa runda.

  Den bästa lösningen för alla spelarproblem kodar inte en regelbas för att eliminera missbruk, det gör det omedelbart klart att spelarens X-spelare gör de andra personerna på bordet mindre roliga.

      
  svaret ges 20.12.2012 23:08