Behöver jag ett transitvisum genom Zürich med kanadensiskt visum? [duplicera]

2

Behöver jag ett transitvisum genom Zürich med kanadensiskt visum som reser från Botswana?

    
uppsättning donah 11.11.2013 14:59

1 svar

4

Många tidigare frågor rörde relaterade problem:

Det viktigaste att veta är att Schweiz är en del av Schengenområdet så att du borde leta upp regler som gäller din situation i Schengenområdet . Du skrev också att du reser "från" Botswana men det gör det faktiskt inte någon skillnad. Vad räknas är din nationalitet / vilket pass du håller.

Förutsatt att du är medborgare i Botswana, eftersom det inte är ett bilaga IV-land och inte, så vitt jag vet, omfattas av ytterligare restriktioner från Schweiz, kan du i princip transitvisa om båda dina flyg kommer från eller går till destinationer utanför Schengenområdet så att du kan stanna i flygplatsens internationella transitzon. Men om du har en lång transitering, vill stanna i staden eller ansluta till en annan Schengen flygplats, skulle du behöva ett regelbundet transitvisum. Se USA: s gröna kortinnehavare: Behöver jag ett transitvisum när min resa innehåller flyg i ett Schengenland?

Om din nationalitet inte tillåter dig att genomföra visumfri, skulle det kanadensiska visumet inte nödvändigtvis vara relevant per se (bortom det faktum att du självklart behöver visum för din vidare resa ) eftersom jag tror att endast vissa typer av uppehållstillstånd / långsiktiga viseringar ger ett undantag från visering för flygplatstransitering i Schengenområdet, där så är tillämpligt. (EDITED: Inte säker på att detta är korrekt men som jag förklarat ovan är det inte relevant för Botswana-medborgare.)

Det är alltid bra att kontakta flygbolaget, flygplatsen eller schweiziska konsulatet i alla fall.

    
svaret ges 11.11.2013 15:34