Finns det någon anledning att inte krystallisera honung?

10

Den andra natten försökte några av mina vänner att övertyga mig om att dekrystalliserande honung är dålig för honungen. Jag köper inte den.

Finns det någon sanning för sina påståenden? Jag kunde inte hitta något för att stödja dem - eller till och med vad som helst som funderar på frågan.

    
uppsättning thepocketwade 15.03.2011 17:50

3 svar

19

Honung innehåller många aromatiska föreningar, som är ganska stora, bräckliga molekyler. Detta är en av anledningarna till att kallcentrifugerad honung kostar mer. När du avkristalliserar honung genom att värma upp det, bryter många av dessa aromatiska molekyler upp och du förlorar komplexiteten hos aromen. Så ja, det är dåligt för honungen. Det kan också minska dess hälsoeffekter, eftersom vitaminer och andra mikronäringsämnen tenderar att försämras under värme (men endast vissa av dem - andra, som spårmineraler, är ganska obestämda av temperaturen).

Naturligtvis är frågan inte bara om det är dåligt, men om det är värre än att äta kristalliserad honung. Detta beror på 1. Honungskvaliteten och 2. Hur du planerar att använda honungen. Med honungskvaliteten är det uppenbart att om honungen redan har värmts i produktionsprocessen, har de flyktiga ämnena redan förstörts, så efterföljande uppvärmning för avkristallisering är inte ett problem. Men om du spenderade pengar på kall centrifugerad honung, negerar du fördelarna med att värma den.

Om användningen: Om du vill värma den ändå (som att lägga den i te eller baka den i en deg), finns det ingen anledning att inte avkristallisera först. Om du bara använder det som sötningsmedel, även kallt, finns det inget problem med att värma det. Men om du använder den som ett aromatiskt medel, som i en creme fraîche och honungsdräkt för en fruktsallad, eller använder den som en brödspridning, kommer det att smaka bättre om det aldrig värms upp. Det kommer fortfarande att ha en allmän honungsmak och arom, men de subtila anteckningarna kommer att saknas. Oavsett om det här stör dig eller inte beror på huruvida du räkna arom eller textur högre. Mitt personliga val är att inte värma honung i dessa fall, men din preferens kan vara annorlunda. Förmodligen är det bästa sättet att bestämma att ta en liten mängd kristalliserad god kvalitet honung, värma den och jämföra den sida vid sida med den kristalliserade versionen. Använd sedan vilken version du gillar bättre.

Om du råkar gilla den avkristalliserade ena, är det nog en bra idé att inte spendera pengar på fina honeys i framtiden ("kallcentrifugerad lavendel honung från Sydfrankrig" etc.), eftersom det inte kommer att smaka allt som skiljer sig från en vanlig vildblommig honung efter avkristallisering.

    
svaret ges 15.03.2011 18:10
21

Jag är bara en ödmjuk biodlare. Jag gick om min verksamhet gör vad jag gör, okunnig om andra sätt eller idéer. Jag säljer min honung på en lokal matkonsumtion, som är den enda lokala biodlare som kan möta deras efterfrågan. Jag gjorde en smaksmakande händelse en dag där jag fick interagera med dem som köper honung. WOW! Vilken ögonöppning erfarenhet. Det var folk som aldrig skulle överväga att köpa min älskling eftersom det var flytande (jag skörde bara det för tre dagar sedan!) Och valde istället den "rå" honung som hade rest tusentals miles och genom olika tullagenter för att komma till sina shopping vagnen.

Bier gör flytande honung. Honung kristalliserar naturligt. Inte all honung kristalliserar samtidigt. Som en relativt liten biodlare drar jag ut min egen älskling. Jag hämtar den från bina och springer ut det några timmar senare. Jag håller rummet jag extraherar i en mjukt 80 grader och har inga problem att extrahera det eller tappa det vid denna temperatur. Jag har aldrig ens hört talas om att "värma" min älskling för att extrahera den ... Jag antar att de stora producenterna måste göra det, de tenderar inte att ha sina egna bin, men är kontrakt med kommersiella biodlare. De skördar dagar till veckor efter att honungen har tagits från bina.

På sommaren kan en bikupa enkelt vara över 100 grader inuti. Ja, det kan vara över 100 grader där honungen är när bina har det. Jag kallar detta det biologiska norm temp.

De tidigare svararna hade rätt i att föreningarna i honungen gör denatur när den är uppvärmd. Jag kunde inte hitta länken, men det finns en bra artikel om halveringstiden för enzymer i honung vid olika temperaturer ... vid hög värme kan de försvinna snabbt. Men vid temperaturer under 110 är de relativt stabila ... vid 90 ännu mer. Om jag behöver kristallisera honung stannar jag runt 90-100 grader och krystalliserar långsamt. Återigen ligger 90-100 grader inom den biologiska normen för honung; Jag känner inte att jag äventyrar min honungs integritet med värme.

P.S. Det finns ingen USDA-definition för "rå honung". Som en biodlare tycker jag att det är en meningslös term. En person kan leva i ett klimat där han skördar och flaskar i 100 grader, och en annan kan skörda på dagen som är 60 grader, men värmer upp sitt skörd- och tappningsområde upp till 90 grader. Är hans "rå" men hon är inte rå eftersom hon värmde sitt arbetsutrymme?

P.S.S. Köp från små biodlare ... de har inte den fina utrustningen att värma eller "laga" honung.

    
svaret ges 21.11.2011 20:56
6

Kristalliserad honung är ofarlig . Det är den naturliga fällningen av glukos från övermättad -lösningen. Som visas i den första länken och rekommenderas här , om du inte vill använda kristallinsk honung så är du helt enkelt värma den.

Den idealiska lagringstemperaturen för honung är under 50 F (10 C). Temperaturer mellan 50-70 F (10-21 C) kommer att uppmuntra kristallisation. Mycket varma temperaturer i intervallet 70-81 F (21-27C) kommer att motverka kristallisering men försämra honungens kvalitet. Temperaturer över 81 F (27 C) kommer att förhindra kristallisering men kommer avsevärt att försämra honungen och uppmuntra jäsning och förstöring. Du kan läsa allt detta och mer på Honey Hotline Fact Sheet (PDF) .

Så ja, medan uppvärmning är den rekommenderade metoden för avkristallisering av honung. upprepade gånger gör detta kommer att försämra din älskling över tiden. Det stoppar mig inte, men jag brukar använda min honung innan den kristalliserar. Om inte, befinner jag mig aldrig att värma det mer än några gånger.

    
svaret ges 15.03.2011 18:15
Senaste kommentarerna

Wopel-Cashwill (diskussion) 10:07, 2 februari 2015 (UTC) I din analys, eftersom du citerar det faktum att honung testades som bränsle, verkar det tydligt att det var i en "behandla ett glas mot ljus" -avdelningen, men kanske är det bara tills hantverksenergin är uttömd. Om honung i dag fodras och destillerades väl, inte orsakade oönskade effekter efteråt (reparerbar exponering för syre och koldioxid) och bioackumulerades cirka fyra dagar efteråt, skulle det inte verka rimligt att säga att tekniken för att... Läs mer