Hur länge kan jag hålla busksirap i kylskåpet

3

Jag har precis gjort busksirap , genom att laga frukt i sockervatten (~ 0,5-1 kopp vatten och ~ 0,5-1 kopp socker), sikt den och blanda ättika i det (~ 3 matskedar 10% vinäger på 1 kopp) och jag skulle vilja veta hur länge jag ungefär kan hålla det när det lagras i kylskåpet när jag fyllde den i rena (men använda) skruvkorkflaskor .

Vad jag kanske borde lägga till är att jag inte vill lagra sirapen under mycket lång tid utan att använda den . Jag kommer öppna flaskorna nu och då för att ta lite av det.

Jag är medveten om den här kanoniska frågan , men eftersom det är en blandning av olika saker och eftersom jag inte är så välbevandrad i intricaciesna av matlagring (eller lagar i allmänhet egentligen), var jag inte så säker vad man ska ta ifrån och kanske det kan vara en mer detaljerad fråga som är möjligt att tillämpa på denna typ av mat.

    
uppsättning Christian Rau 21.08.2016 19:15

1 svar

2

Medel ökar generellt ättika tillväxten av vissa bakterier (botulism), vissa tillåter tillväxten av andra som är skadliga. Du bör sterilisera glasbehållarna genom att först tvätta dem i varmt vatten och tvål och koka sedan i ca 10 minuter och skölja locken i kokande vatten. Fylld och tätt förseglad, din busk ska ligga i ca 6 månader i kylskåpet. Öppnas och används ibland, de borde vara 6-8 veckor, inte i motsats till liknande kryddor som hålls i kylskåp. Tänk på att om du ska inkludera frukt i ditt ursprungliga parti, kommer det att åldras och så småningom bli en fruktäger.

    
svaret ges 21.08.2016 21:54