Didmusiker eller andra artister i Harry Potter använder magi som en del av deras process?

14

Jag vet att det skulle finnas vissa typer av föreställningar i den magiska världen som skulle kräva magi - som någon dramatisk produktion som använde det vi kallar FX. Så jag är inte frågar om det slags kreativt arbete.

Finns det en indikation på att konstnärer i den magiska världen brukar använda magi som en integrerad del av sin kreativa process? Till exempel spelar musiker genom att utveckla och lära sig muskelminne, hur vi mugglar gör? Eller använder författare magi för att hjälpa dem med plan- och karaktärsutveckling, eller gör de det genom att skapa berättelserna själva?

Jag pratar inte om tillfällig användning av magi, som en magisk penna som i huvudsak skulle ta diktat genom att skriva ner vad ägaren säger.

Jag talar om att använda musiken som en del av processen eller att ersätta den kreativa processen, till exempel en konsertpianist som bara vinkar sin trollstav och sitter där medan pianot spelar eller någon som säger Gilderoy Lockhart, som kanske inte är en bra författare, så använder han någon typ av stavning för att göra orden flöde lättare.

Jag är säker, om vi gräver in i alla sista hörn av trolldomslivet och om J.K. Rowling skulle ge oss en värld så detaljerad som vår egen, vi skulle hitta en liten procentandel som bara använder magi för att ersätta talang, så jag är nyfiken på den övergripande situationen.

Med andra ord, beroende på vad vi har sett, använder konstnärer i den magiska världen (i allmänhet) sin egen kreativitet, eller behöver de använda magi som en kryck för att skapa de verk de publicerar?

    
uppsättning Tango 12.06.2012 04:41

5 svar

8

Personligen kan jag inte hitta en referens till magisk artistry i canon som uppfyller dina parametrar.

Det närmaste exemplet jag hittade att använda magi för att producera konst kommer från Tales of Beedle the Bard .

I TBTB , deltar Dumbledore i en Hogwartts produktion / dramatisering av Fountain of Fair Fortune genom att stryka scenens rekvisita på fontänen och kullen.

Our then Herbology master, Professor Herbert Beery, an enthusiastic devotee of amateur dramatics, proposed an adaptation of this well-beloved children’s tale as a Yuletide treat for staff and students.

I was then a young Transfiguration teacher, and Herbert assigned me to “special effects”, which included providing a fully functioning Fountain of Fair Fortune and a miniature grassy hill, up which our three heroines and hero would appear to march, while it sank slowly into the stage and out of sight.

I think I may say, without vanity, that both my Fountain and my Hill performed the parts allotted to them with simple goodwill.

Tales of Beedle the Bard - pages 73-74 - Collector's Edition - The Fountain of Fair Fortune

Jag kollade även alla referenser till The Weird Sisters och Celestina Warbeck för att se om magi användes i sin musik, men jag kunde inte hitta några exempel där den gjorde.

    
svaret ges 18.06.2012 00:30
9

Att räkna böckerna och filmerna som kanon, nej, åtminstone inte definitivt.

Närmast vi kommer är Dumbledores uppfattning att musiken är i sig magisk ("Ah, musik! En magi bortom allt vi gör här!" - HP och filosofens sten) som kan tolkas på flera sätt . Du kan tolka det som att musikens skönhet och den inneboende kreativiteten som krävs för att göra bra musik är en form av magi, men personligen tror jag att han menade det på ett figurativt sätt eller till och med motsatt av vad du frågar.

Det verkar vara mer meningsfullt att han säger att musik är helt skild från "riktig" magi, och att det är något som sant magi inte har något hopp att skapa eller jämföra med.

Det är självklart möjligt att jag inte är medveten om ett J.K.R-citat i frågan, men med böckerna och filmerna som primärkanon finns ingenting ...

... om du inte räknar Ritas Quick Quotes Quill. Även med det finns det en fråga om huruvida quillen gjorde egna historier, eller om det bara var att skriva vad Rita tänkte.

    
svaret ges 12.06.2012 06:41
4

Beroende på din synvinkel finns det många exempel av magi som används i den kreativa processen av konst. I det här svaret anses definitionen av konst vara

[MASS NOUN] The expression or application of human creative skill and imagination, typically in a visual form such as painting or sculpture, producing works to be appreciated primarily for their beauty or emotional power.

Källa: Oxford American Dictionary

Fotografering är enligt min mening definitivt en form av konst . Många människor använder idag fotografier som en enkel visuell kronik, men det finns fortfarande många fotografer investerade i sina hantverk för främst konstnärliga skäl.

Den animerade fotografierna av trollkarlen är en förstärkning av "muggle" -fotografering och det kan argumenteras ge större konstnärligt uttryck än fotografier fortfarande. Jag försöker dock ramma resten av detta svar utan det argumentet, eftersom det skulle spegla ett argument om huruvida biograf eller fotografering är mer konstnärlig.

Istället kommer jag att försöka bevisa att de magiska fotografernas magiska bilder tillåter konstnärligt uttryck i den delen av processen.

Den första delen av detta är ganska enkelt. Vi kan se att animeringen av fotot kommer från utvecklingsprocessen av det faktum att Colin Creevy använder en 35mm muggle-kamera för att få rörliga fotografier. Colin säger också att animationen beror på att du använder utveckla potion .

"and a boy in my dormitory said if I develop the film in the right potion, the pictures'll move."

Harry Potter and the Chamber of Secrets page 96

För det andra visar även en överskådlig glimt av historien om "muggle" fotografisk film att utvecklingsprocessen är lika viktigt för att producera ett kvalitets-, konstnärligt fotografi som de andra elementen i fotografi (t ex belysning, komposition, filmlager, exponering, fokus etc. etc. Se även Photo.SE ). Detta har minskat något av uppkomsten av pekskärmskameror, kommersiell filmutveckling och andra aspekter av hem / konsumentfotografering, och ytterligare minskat av digital fotografering.

Men förekomsten av den utvecklande potionen visar att wizarding-fotografier fortfarande använder den analoga lösningsbaserade utvecklingsprocessen. Också de många scenerna och diskussionerna om Harry, Ron, Hermione, Snape (och andra) i potions-klassen har tydligt visat att skapandet av potions är en krävande process, där potionens kraft och natur beror högt på skickligheten och beslut av potion maker. Snape talar många anteckningar i hans potionsbok från Halvblodsprinsen visar vidare att potiontillverkningen är minst en vetenskap med stort utrymme för förbättringar av begåvade individer, om inte en riktig konstform.

>

Det innebär att ta och utveckla rörliga fotografier är en mycket konstnärlig process som i hög grad beror på tillämpningen av magi. Fotografier är en form av visuellt uttryck som är mycket kapabelt att fånga eller uttrycka skönhet. Och dryckesmakande, jag skulle våga, är en tillämpning av skicklighet vars resultat är oöverträffade i sin känslomakt: överväga kärleksdriven. Även om det finns ett kommersiellt tillgängligt utbud av utvecklingspotion, finns det inga bevis för att även en nybörjarefotograf inte kunde hitta lika stor chans för konstnärlig tillämpning i magisk användning som i övriga aspekter av fotografering.

Sammanfattningsvis:

  • Fotografi är en konst.
  • Potion making är en konst.
  • Potiontillverkning används för att göra rörliga fotografier.
  • Potion making är magi.
  • Q.E.D. magi används för att flytta fotografier.
svaret ges 14.04.2014 22:22
2

Det finns inga specifika hänvisningar till detta så långt jag är medveten om det. Det verkar dock troligt. Guiden muscianer är olikt att kunna använda elektroniska förstärkare etc så skulle antagligen ha magiska likvärdiga medel som är avsedda att förbättra musiken som de gör. Generellt verkar det som om magi kan göra det mesta om du har talang och övning, det är en färdighet som kan öka andra färdigheter.

Det finns förmodligen också magiska instrument gjorda av goblins eller vad som ytterligare förbättrar ljuden.

Jag tvivlar på att det skulle finnas en dirigent som utför en massa instrument med sin trollstav (som en full orkester med instrument och inga människor), det skulle troligen ske på ett sätt som är optimerat för den magiska aspekten och passar in med traditionen av artisterna.

    
svaret ges 13.06.2012 11:35
0

Jag vet inte hur mycket du ser Harry Potter videospel som kanon, men i videospelsversionen av Philosopher's Stone , får vi veta att Muggle Studies faktiskt har lektioner om Muggle Art och Muggle Music. I videospelsanpassningen av Secret of Secrets får vi veta att Hogwarts även erbjuder Wizarding Art and Wizarding Music-klasser. Detta kan tolkas så att Wizarding Art / Music verkligen utförs annorlunda än Muggle Art / Music.

Med tanke på att spelen ibland skiljer sig drastiskt från den uppenbarade delen av böckerna / filmerna för att lägga till en rolig minigame / actionsekvens, kan du välja att inkludera dessa klasser med saltkorn. Jag kunde inte hitta några andra hänvisningar till hur Art eller Musik utförs i Wizarding World, eller hur det kan skilja sig från Muggle World. Vi ser Hogwarts "Grodkör", som utförs av Filius Flitwick, utför olika musikstycken i filmanpassningarna, men det är oklart om deras prestanda involverar magi eller inte.

    
svaret ges 18.06.2012 00:09