Från Manila till Kanada via Frankrike och Italien

2

Jag avser att ansöka om turistvisum till Kanada och en turist-Schengenvisum. Min färdväg kommer från Manila till Paris, Frankrike till Rom, Italien sedan Kanada där jag planerar att besöka / stanna i 2-3 månader med ett inbjudningsbrev från min dotter som är en permanent kortinnehavare. Jag förstår att jag måste köpa en returbiljett från Kanada till Manila där jag bor. Är detta en genomförbar resväg? Ska detta påverka min chans att få Schengen eller till och med ett visum till Kanada, eftersom det här är min första gång att ansöka om turistvisum till dessa länder, även om jag har varit i flera länder i Asien, Japan, Korea, Hongkong, Macau, Singapore, Thailand, Malaysia, Indonesien, Vietnam, Kambodja för att nämna några. Kommer konsulen i Frankrikes ambassad här i Manila leta efter ett returflyg från ett medlemsland till Manila?

    
uppsättning Editha Callanta 27.02.2016 04:41

1 svar

3

I allmänhet bör du alltid ansöka om viseringar i omvänd order av din resväg. Det gäller först för visumet för det senaste landet du besöker eller transiterar, och gäller senast för visumet för det första landet du besöker eller transiterar.

Detta beror på att länder mitt i din resväg vill veta att du lagligt kan komma in i nästa land på din resplan. Detta är av särskild betydelse för Schengen-visum. om du inte kan visa att du lagligen kan komma in i nästa land på din resplan och att du har pengar att göra det, kan din visum vägras.

Så ska du söka din visum till Kanada först och efter att du har mottagit den, ansöka om din Schengenvisum.

PS: Om din dotter är en medborgare eller permanent bosatt i Kanada, kan du vara berättigad att ansöka om parent och superparent supervisum , vilket är bra i upp till 10 år och för flera poster upp till två år varje inträde. Det kan kräva lite mer arbete att skaffa, men om du planerar att besöka din dotter ofta eller göra ett längre besök, kan det vara värt att titta på.

    
svaret ges 27.02.2016 07:16