Var kom den ena ringen från?

1

Hobbiten: En oförutsedd resa är en bra film och är en prequel av Ringenes Herre, avsedd att visa hur Bilbo Baggins får ringen från Gollum och ger den till sin brorson Frodo.

Min fråga:

 • Var fick Golum ringen?
 • Känner Gollum om ringen osynlighet?
 • Varför inte Bilbo Baggins berätta för någon om ringen?
 • uppsättning Mithlesh Kumar 09.08.2013 22:48

  1 svar

  13

  Du bör gå tillbaka och titta om början av Ringets Sammanslutning. Utställningen där visar ringen i Saurons hand, sedan av Isildur när han skär av Saurons finger. Men Isildur ramlas sedan av orker medan han rider norr och försöker simma bort i Great River Anduin när ringen glider av fingret och går förlorad i floden.

  Senare hittar två vänner, Deagol och Smeagol, ringen när de fiskar. Men ringen makt tvingar Smeagol att morda sin vän och hålla ringen. Ringen korrumperar honom, så han drivs från sitt hem och finner skydd i grottorna under Misty Mountains, där han långsamt blir till varelsen Gollum vi känner och älskar.

  Vad gäller dina andra två frågor - ja, Gollum vet om sin makt, och använder den för att döda (och äta) orker ibland. Men han brukar inte använda det mycket när Bilbo anländer, eftersom han känner det sträcker honom och förlänger sitt liv på bekostnad av sin väsen.

  Varför Bilbo säger ingenting om ringen - igen måste du komma ihåg att det här är en artefakt som har stor makt och ondska, som vanligtvis söker människor att bära det och fördärvar dem i processen att föra det till där den måste gå (i detta fall tillbaka till Sauron). Om Bilbo håller det gömt, finns det en bättre chans att det skulle tas bort från grottorna, så det tvingar honom att hålla tyst.

      
  svaret ges 09.08.2013 23:02