Varför behöver Lars-familjen en astromechdroid?

46

Det var mycket tydligt varför Owen bestämde sig för att köpa C-3PO:

OWEN: What I really need is a droid who understands the binary language of moisture vaporators.

Men de verkade vara riktigt intresserade av att skaffa en astromech droid sedan den första (R5-D4) blåste upp på grund av en dålig motivator, bestämde de sig för att få R2-D2.

Vilken användning skulle de ha för en astromech droid?

    
uppsättning LcSalazar 20.01.2016 16:12

3 svar

55

Jag håller med om att det verkar konstigt. R2 droids är speciellt konstruerade för att jobba på starfstters

this rounded, waist-high droid was made specifically to fit in military starfighter astromech slots

Det förblir emellertid det allmänna ändamålet med en astromech droid :

a type of droid that served as an automated mechanic, performing a variety of repair duties

vilket betyder att det skulle vara praktiskt att ha runt i en semi-industrialiserad jordbruksmiljö. Vi ser också att R2-serien är mycket hög kvalitet.

Så det här är lite som att köpa den högsta kvalitet schweiziska armékniven - säker att den är konstruerad för militär användning, men den är praktisk i många andra situationer. Eller kanske tänka dig att köpa en Humvee - kan vara bra för vissa typer av landsbygdsarbete.

Uppdatering: Som @ SQB påpekade ovan gick Owen ursprungligen till en R5-enhet, vilken är lågkostnadsbudgetversionen av R2 . Kanske graviterade han sig till R5 först ur sparsamma jordbruksinstinkter, men R2D2 (som en använd enhet) var ett acceptabelt pris.

    
svaret ges 20.01.2016 16:27
17

Intressant nog beskriver novelleringen drogen Owen som ursprungligen valdes annorlunda. Han valde ursprungligen en jordbruksdropp.

Downcast, Luke directed his words irritably to Threepio and the small agricultural robot. He knew better than to argue with his uncle.

[...]

A minute later, something pinged sharply nearby. Glancing down, Luke saw that a head plate had popped off the top of the agricultural 'droid.

[...]

Leaning close, Luke peered inside the expectorating mechanical. He called out, "Uncle Owen! The servomotor-central on this cultivator unit is shot. Look..."

[...]

Breaking off the argument without taking his attention from the jawa, his uncle glanced quickly at him. Luke gestured toward Artoo Detoo. "We don't want any trouble. What about swapping this --" he indicated the burned-out agricultural 'droid -- "for that one?"

Så, Larsen behövde inte astromech droid, de bosatte sig på en.

    
svaret ges 21.01.2016 00:50
7

Om du lyssnar på C3POs klagomål medan du går på Tatooine, och läser novelleringen av Star Wars, kommer du inse att Tatooine är en mycket hård miljö för en droid, med sandinfiltrationsskada, jawas stjäl allt som inte spikas ner (och förmodligen några saker som är), och sanda människor krossar bara saker.

Implikationen är att droider helt enkelt inte varar, och Lars-familjen hade en lämplig droid men förlorade användningen av den som en följd av en eller flera av de ovan nämnda riskerna och från en annan konversation mellan Luke och Owen föreslår att Luke ville gå till akademin och kunde inte, eftersom familjen inte hade råd med droiderna som det skulle ta för att ersätta honom förrän då med deras senaste köp.

Att köpa två droids kan väl ha varit fallet med säkringsspel mot en av droiderna som drabbats av ett olycka, ett mycket rimligt beslut, eftersom C3PO inom en dag har haft en olycka som resulterade i förlust av en arm.

    
svaret ges 20.01.2016 23:42