Barns terrängfordon och familjen terränggående

Det finns fler barn under 12 år som kör terrängfordon idag än någonsin tidigare. Attraktionen av en spännande och mångsidig aktivitet som kan delas och njutas av alla familjemedlemmar blir mycket populär.

Det finns ett ökande antal tillverkare som bygger ATV-modeller som är utformade speciellt för barn med mindre motorer, större bromsar och säkerhetsfunktioner för att göra dem säkrare för barn.

Att tänka på

De viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en ATV till ett barn är barnets storlek följt omedelbart av barnets skicklighetsnivå. Större ATV är mycket snabbare och blir betydligt tyngre.

För att en person ska kunna åka på en ATV på ett säkert och effektivt sätt måste de kunna använda sina kroppsvikt för att hjälpa fyrhjulet att vända. Oavsett hur skickligt ett barn är, om ATV: n är för tung, kommer de inte att kunna kontrollera det säkert.

Det är också mycket viktigt att bära säkerhetsutrustning när du kör någon form av ATV. Den främsta anledningen till de flesta skador från ATV-olyckor är inte bär en hjälm. Lär dem unga att bära ordentliga redskap, och det kommer att förbli hos dem resten av livet.

Håll dem alltid mellan vuxna när du är ute och rider med barn. Att ha en vuxen ledare och en vuxen följer hjälper till att hålla barnet säkert. Se till att du tar en bra nödreparationssats som har en första hjälpen-kit.

Slutligen, tvinga inte dina barn att åka på ATV. Om de inte vill åka blir de bara rädda och det ökar sannolikheten för en olycka och skada kraftigt.

Elektriska fyrhjulingar

Om du planerar att lära dina barn att köra ett terrängfordon är det bäst att starta dem tidigt. Det finns flera modeller av fordon som replikerar en ATV tillgänglig för småbarn. De är batteridrivna och mycket lätta och långsamma. Riktigt långsam.

Dessa leksaks-ATV är inte riktigt ett "terräng" -fordon, och jag kan av erfarenhet berätta att ett barn inte behöver veta hur man går för att kunna köra denna typ av fordon exakt.

Att rida en leksaks ATV lär barnen flera saker, inklusive hur man styr och hur man får det att gå och stoppa. Det bygger förtroende och förtrogenhet i en mycket kontrollerad miljö. När de rör sig måste du vara där ofta för att plocka upp framsidan av fyrhjulingen och vända dem när de stöter på saker.

50cc gasatv

När ett barn har lärt sig de mest grundläggande färdigheterna som behövs för att styra en ATV, bör de vara redo att gå upp till en 50cc gasmotor. Denna typ av ATV är liten och lätt, vanligtvis med liten eller ingen upphängning. De är utrustade med en regulator för att kontrollera maximal hastighet, vilket är mycket viktigt att hålla lågt när ett barn först åker på en gas-ATV. När de blir bättre och mer självsäkra kan du börja öka den gradvis.

Dessa små terrängfordon levereras också med en säkerhetsbrytare som är fäst på ett fäste som en vuxen kan hålla medan han går bakom ATV. Om du snabbt måste stoppa ATV: n kan du dra i tjudret och döda motorn.

Vissa människor kan känna att en 50cc fyrhjuling är för liten för sitt barn om de är under 6 år och en bra ryttare. Det är vanligtvis inte fallet. Att köra en ATV på ett säkert sätt är inte bara en fråga om skicklighet, det är en fråga om storlek och styrka.

Föräldrar rekommenderas att hålla sina barn på 50cc ATV tills barnet både är en skicklig ryttare och minst 6 år gammal, eller motsvarande ett genomsnittligt 6-årigt barn. En 50cc ATV som har 4 växlar kan enkelt färdas över 30 km / h och det krävs fysisk styrka för att kontrollera en ATV vid dessa hastigheter.

På större och bättre atv

Först efter att ett barn har lärt sig att skickligt hantera en 50cc fyrhjuling och är tillräckligt stor för att säkert kunna styra en större ATV är de redo att gå upp till ett 70cc terrängfordon. Barn ska inte åka något större än 70cc förrän de är 13 år och inget större än 90cc förrän de är 16 år gamla.

Dessa större maskiner kan gå mycket snabbare och är ganska lite tyngre än sina mindre bröder. De är också mycket farligare och man bör se till att ditt barn både är tillräckligt stort (som inkluderar fysisk styrka) och skickligt nog för att manövrera dessa stora maskiner säkert.

När barnet har fyllt 16 år kan de åka i alla storlekar. Det kanske inte är en bra idé, särskilt om de inte har haft mycket erfarenhet. En mindre högpresterande ungdoms fyrhjuling som Yamaha Raptor 2011 Sport ATV 125 är en utmärkt "step-up" fyrhjuling.

Kommer du sent?

Om ditt barn är äldre än den rekommenderade åldern för en viss ATV, men de har aldrig åkt en ATV förut, kan det vara extremt farligt att sätta dem på något som är för kraftfullt för deras skicklighet och bör undvikas. Detta är särskilt viktigt för barn som är mellan 13 och 16 år eftersom de vanligtvis har utvecklat en viss oövervinnlighetskomplex.

En falsk känsla av att ha kontroll, tillsammans med mängden makt som dagens ATV har kan visa sig dödlig för någon som inte känner till en ATV och hur den hanterar. Många människor, särskilt ungdomar med liten eller ingen tidigare erfarenhet av ett motorfordon, kan lätt panik om de av misstag öppnar gasen för snabbt, och panik resulterar ofta i att hålla fast tätt utan att inse att de håller gasen vidöppen.

Det är mycket viktigt att föräldrar tar särskild omsorg för att se till att deras barn är ordentligt utbildade innan de släpps lös på en ATV av vilken storlek som helst. Det är lika viktigt att de bär rätt säkerhetsutrustning varje gång de går på en ATV, inklusive hjälm, handskar, skyddsglasögon, stövlar, långbyxor och skjorta och ett bröstskydd. Få dem yrkesutbildning om möjligt och spara inga kostnader för att garantera deras säkerhet.