Finns det några restauranger som serverar riktig kinesisk mat i Benelux? [stängd]

2

Jag läste denna fråga " Var kan jag äta rätter som finns i västländernas kinesiska restauranger? " och jag blev väldigt nyfiken. Jag uppskattade alltid äkta kinesisk mat mycket och jag (slags) visste att disken serveras i Ocident är, låt oss säga en randig eller anpassad version, för att bättre förbättra vår smak. Jag förväntade mig inte att det skulle vara så radikalt. (Jag börjar undra hur sushi verkligen smakar i Japan, eller om de ens har det som oss).

Kan jag faktiskt äta riktig asiatisk mat i en restaurang, antingen i Benelux?
Om ja, finns det några guider eller resurser som gör att jag enkelt kan hitta dem?

    
uppsättning nsn 09.06.2014 16:26

4 svar

6

Det finns självklart specialiserade restauranger som erbjuder den "riktiga" kinesiska maten. Jag tror inte att det finns en allmän metod att hitta dem, förutom att fråga kineser som inte föddes i landet. De kommer att känna till dessa platser i staden de lever. Förutom restauranger finns det också dedikerade stormarknader som säljer föremål som du inte hittar i din egen stormarknad.

I min stad Rotterdam, Nederländerna, gick jag till en sådan restaurang med en kinesisk kollega. Maten var mycket lika maten jag hade i restauranger i Kina.

    
svaret ges 09.06.2014 17:08
4
gatorna runt Van Wesenbeekstraat i Antwerpen, Belgien, kallas den lokala "Chinatown". Du hittar många restauranger där som drivs och ofta besöks av det lokala kinesiska samhället. Min syster brukade bo i Kina i några år och bekräftade mig att du kan hitta "riktig" kinesisk mat där. Det finns också några restauranger i samma stadsdel med andra autentiska asiatiska rätter.

    
svaret ges 10.06.2014 13:26
3

Antwerpen har några. De har några "Sichuan" restauranger. Jag försökte "Dragon City", som är ganska authentik, och inte så dyr heller. Lägg till: Langeleemstraat 88,2018 Antwerpen

    
svaret ges 16.03.2015 20:52
2

I Amsterdam hittar du sådana restauranger i Zeedijk, slutet av gatan närmaste Nieuwmarkt, liksom på några av gatorna runt den. Sannerligen den bit av Amsterdam som är "nästan" Kina stad.

    
svaret ges 16.03.2015 21:27