How ändrade Hermione hennes föräldrars elektroniska identiteter?

8

Den här frågan handlar med hur Hermione måste ändra sina föräldrars pass för att ge dem nya identiteter. Men hur är det med register över dem som finns i regeringsdatabaser? Om det fysiska passet listade ett namn men ett annat namn kom upp i datorn när de kontrollerades, skulle det säkert ha höjt frågor.

Kan hon ha ändrat sina föräldrars namn i regeringsdatabaser utan att komma in på ett statligt kontor / anläggning? Ingenting i böckerna eller filmerna tyder på att hon gick så långt.

Jag baserar detta på antagandet att Storbritannien behöll elektroniska register över passinformation 1997 när HPDH ägde rum, men kunde inte hitta ett avgörande svar på det. Detta inlägg indikerar att maskinläsbara pass kom trädde i kraft 1988 och digitala pass utfärdades från och med 1998, så det skulle vara rimligt att anta att regeringen hade en databas över pass utfärdade vid den tiden.

Relaterat: Kan magi användas för att modifiera datordata? (Om de skulle vara sammanslagna i en fråga, låt mig veta)

    
uppsättning Ben Sutton 15.06.2018 22:11

1 svar

13

Det finns minst två orsaker till att det här inte kommer att ha varit ett problem.

För det första var regeringarna inte lika paranoida på 90-talet som de är i efter 9/11-tiden, datorer var dyrare och internet inte så allestädes närvarande, vilket gör det osannolikt att börja med att passagerarna passerade rutinmässigt mot en omfattande online databas. (En mindre databas som innehåller endast särskilt eftersökta brottslingar verkar troligare, men skulle inte påverka Grangers.)

Jag kunde bara hitta indirekta bevis på denna punkt, men notera att digitalt bildpass introducerades specifikt för göra förfalskning svårare, vilket inte skulle vara nödvändigt om tullen kunde kontrollera fotot på nätet. (Det är inte definitivt, det är fortfarande möjligt att en databas på nätet existerade men inte innehöll fotografier.)

För det andra, bra, magi. Harry Potter magi lämnar helt enkelt inte den typen av smutthål; Om du har ett rum med en låst dörr och en uppsättning flygande nycklar, kan du inte bara använda Alohomora eller en Reductor Curse för att bryta igenom dörren eller väggen. magiken kommer inte att låta dig.

Analogt kan vi förvänta oss att oavsett vilken magi Hermione kanske skulle ha utfört för att ändra passet skulle ha säkerställt att ingen ifrågasatte förändringarna. Det är inte klart huruvida magi kan påverka elektronisk utrustning (förutom att förhindra att den fungerar) men det kan säkert konfundera de personer som använder det, oavsett om det betyder att de tror att de redan hade behandlat passet eller att namnen de läser av skärmen var de som de förväntade sig.

Med andra ord gjorde en guide det.

    
svaret ges 16.06.2018 03:42