Reduce hethet av biff Jerky

6

Jag gjorde lite nötkött ryckigt med Maddog 375 varm sås (generöst hällde i marinaden). Det är löjligt varmt och i grunden unedible (jag kan äta det men bara långsamt).

Den här typen suger för att jag inte tycker om det, och det verkar som ett slöseri att slänga ut, kan jag göra något för att minska värmen på den? Tvätta den? Några idéer?

    
uppsättning Tom Gullen 10.05.2011 13:42

5 svar

9

Jerky kan rehydreras.

Suga det i vätska, hur du skulle svampar, tills det blir lite klumpigt. Det kommer att förbli lite snyggt och hålla mycket av sin smak.

Häll upp det och laga det i en gryta. Det kommer att ge en unik smak och konsistens och grytan kommer att späda spicinessen - förhoppningsvis till en hanterbar nivå.

Leta efter recept för "backpackers gryta" för exempel.

    
svaret ges 10.05.2011 14:21
4

Jag skulle personligen gå med Sobachatinas metod att använda den som ingrediens i något annat. (det är också bra att hacka upp lite och lägga till kokt ris eller ris och lite grönt. Som en potatis)

... men om du vill verkligen försöka spara så jerky, kanske du kan tona det lite genom att lägga till lite söthet åt det. Tyvärr kan det här innebära att man vattnar ner ytan, och om du ska göra det, kan du vara bättre att blötlägga den, byta vätska och torka den igen.

Ditt andra alternativ kan vara att försöka ge det en glasyr ... älskling skulle vara min första tanke (se online för olika tekniker för honungsglaserad bacon), lönnsirap skulle vara min andra. Naturligtvis skulle det vara hygroskopiskt, vilket kommer att minska din lagringslivstid.

    
svaret ges 10.05.2011 17:03
2

Ett recept jag använder hela tiden som är utsökt och lätt är: -

 • 125g hoisinsås
 • 75g tomatpuré
 • 35g tomat ketchup
 • 2 msk älskling
 • 2 msk söt chilisås
 • 2 msk sojasås
 • 2 msk färsk ingefära, fint riven (valfritt)
 • 2 vitlöksklyftor, fint riven
 • Juice med 2 limes
 • 2 knivar av chilipulver
 • Fransk persilja att garnera

Mitt förslag skulle vara att använda några av de (icke-heta) ingredienserna ovan och lägg dem till din sås. Jag skulle definitivt lämna ut ingefära / chili / vitlök ingredienser om du försökte detta.

    
svaret ges 10.05.2011 13:56
1

Jag har gjort detsamma, jag trivdes ganska, det är bara min åsikt. Jag håller med att hugga upp det och göra en gryta eller min personliga favorit gör en Texas chili från den. Hur som helst kan du inte gå fel.

    
svaret ges 31.05.2011 22:57
0

ja! du koka det ryckiga i varmt vatten i ca 5-10 min. dunp vattnet ut och fyll med rent vatten och simma i ytterligare 10-15min. När det är klart, blötlägg den ryckiga i en "inte kryddig" marinaden. dehydrera och äta. det kan fortfarande vara lite spark, för jag vet inte nivån din är just nu, men det här kommer att minska det heta starkt.

    
svaret ges 25.01.2012 01:57