Hur man steker carnitas?

6

Jag letar efter ett bra sätt att förbereda carnitas. Hittills har jag försökt sätta fläsk i en långsam spis hela dagen, strimla köttet och sedan steka det på ena sidan i .5 tum olja i ca 2 minuter. Detta var ok, men köttet verkade lite tjockt.

Kan någon rekommendera en bra stekningsteknik som gör att köttet är krispigt på utsidan och ömt överallt?

Obs: Jag stekt i vegetabilisk olja på hög värme i en gjutjärnspanna

    
uppsättning Brh 07.04.2013 19:15

2 svar

5

Kenji Alt har ägnat åt en av hans Matlabb kolumner till carnitas.

Nyckeln till hans metod är att han lagar fläskköttet på ett sätt som är förknippat med konfit, under fett i ugnen. Denna låga och långsamma metod gör det ömt och smakfullt.

Sedan broiler han det innan tjänsten blir skarp.

    
svaret ges 07.04.2013 19:21
2

När jag gör carnitas använder jag vanligtvis min ugn. Jag tar en fläskstam och skär den till benet i ca 3/4 till 1/2 tums bredder, sedan lägger jag på det hela i smörgås, se till att arbeta smaken ned i de skivor som du bara skär. Säsong enligt vilket recept du använder (gruvan är bara lite salt och lime, serveras med pico och bönor senare) och dyker in i ugnen låg och långsam (250-275ish för ett par timmar eller så gör det för mig). Du vill göra det i ett litet kärl som knappt passar din fläskskott som en holländsk ugn eller något, om du inte fyller din djupfrysare med svamp för att göra detta, men jag använder min ugn

    
svaret ges 09.04.2013 04:35