Green drake ryttare sexuella möten i Pern serien?

16

Hade gröna drakeåkare homosexuella möten med de andra manliga draken ryttarna när deras gröna flyger?

I den vita draken, när Mirrim's Green var proddy, var de andra draken ryttare runt Mirrim, men hon är den enda kvinnliga gröna draken ryttaren.

Kapitel 12: "... Den gröna draken var luftburet, bluesen och bruna efter henne ... På dödningsplatsen stängde sina ryttare i en knut om grönarens ryttare. Ryttarna halkade halvt till de lägre grottorna och kammaren som reserveras där. "

"Ovilligt tänkte han på sina ryttare i det inre rummet, kopplade till sina drakar i en känslomässig kamp som löstes i en förstärkt infusion i länkarna mellan drakar och ryttare."

    
uppsättning Zoe 23.11.2012 19:18

2 svar

12

Ja, det gjorde de verkligen. Detta är bara antydet i den första trilogin, som du menar, men är lite mer explicit i Moreta, Dragonlady of Pern , där vi har några öppna homosexuella relationer som accepteras av weyrfold: K'lon , en blå ryttare och hans "vän", en grön ryttare.

Här är några citat:

K'lon's discontent with the change in leadership had been aggravated by Sh'gall's overt disapproval of K'lon's association with the Igen green rider A'murry.

"I've got to go to A'murry. Whenever I can. I can't give him what I've got over! And don't tell me it's enough that Rogeth and Granth stay in touch. I'm very much aware that they do, but I have a need to be with A'murry, too, you know." K'lon's face contorted. He looked about to break into tears,

Det irriterar mig verkligen att McCaffrey har byggt en intressant, ovanlig social struktur i Weyrs, med många sociala, romantiska och sexuella morar som är ovanliga, formgivna av dragonriders ovanliga situtation - men fokuserar sedan hennes historier uteslutande på det konservativa, heteroseksuell och monogamisk, och lämnar de mer äventyrliga som antingen sidelines (som de homosexuella relationerna du har märkt) eller omedelbart demoniserad, som Kylara: polyamoriska och öppna relationer accepterades i weyrs, men på något sätt hennes promiskuitet och kärlek för S & M och icke- vaniljkön porträttades som hörnstenar av hennes skurk - och hennes undergång - precis som alla kristna moralspel.

    
svaret ges 23.11.2012 19:42
10

År 1981 (wow jag blir gammal :-) Anne McCaffrey pratade med vårt universitet SciFi club och någon frågade henne den här frågan. Hon svarade att ja, de manliga dragonridarna hade sex när deras drakar flyger, och hon menade (men sa inte så direkt) att detta var ett avsiktligt val av hennes del som en principiell princip. Hon gick inte längre, men till och med så sent som 1981 borde offentliga figurer vara lite omtänksamt om sina åsikter om homosexualitet så hon var nog bara försiktig.

    
svaret ges 24.11.2012 10:41