är den magiska kraft / skillnadsskillnaden typisk bland syskon i Potterverse?

5

Det verkar som att när det finns syskon skiljer sig deras magiska förmågor mycket:

 • Medelmåttig Ron mot hans ganska briljanta äldre bröder, särskilt tvillingar.

 • Aberforth vs Albus Dumbledore

 • Patil systrar (en är en Ravenclaw nerd, en är Gryffindore, och inte den bästa studenten på det).

.

 • Kommenterade JKR på något sätt på detta fenomen?

 • Är det verkligen ett mönster, eller finns det massor av exempel som visar att mitt intryck är felaktigt?

 • uppsättning DVK-on-Ahch-To 17.12.2013 17:34

  4 svar

  2

  JKR har inte sagt rätt, varför detta händer, men jag känner att Dumbledores citat: "Det är våra val, Harry, som visar vad vi verkligen är, långt mer än våra förmågor" och citatet: "Du misslyckas med att känna igen att det spelar ingen roll vad någon är född, men vad de växer för att vara "båda gäller. Ett bra exempel är den svarta familjen. Sirius bröt formen genom att han var i Gryffindor och alla andra, inklusive hans bror, Regulus Black var i Slytherin. Senare i livet var de anknutna till Voldemort och Death Eaters, medan Sirius var i Phoenix-ordningen. Ja, Regulus tog Horcrux när han insåg Voldemorts plan och bevisade vidare att skillnaden i syskon är av eget val och av egna upptäckter av vem de är. Detta kan ses i vanliga syskon. De delar alla en del gemensamma egenskaper bland dem, men det finns ju alltid syskon som bryter formen. Kanske är det det mönster du letar efter?

  Hars barn visar detta i Dödliga Hallows. Harrys barn var bekväma med sina magiska förmågor och ifrågasatte inte det, förutom den yngste sonen Albus, som var orolig för att han skulle placeras i Slytherin. Harry betonar också för sin son att sorteringshatten tar hänsyn till det hus du väljer att vara med, vilket visar att det är våra val på vem vi är och vad vi är bra på.

      
  svaret ges 18.12.2013 20:44
  0

  Nej, JKR har inte uttryckligen kommenterat detta fenomen. Sjuksköterskans färdigheter följer inte något specifikt mönster. De skiljer sig från person till person, precis som tvillingar skiljer sig åt i personlighet. Man kan säga att den magiska personen hos varje häxa / trollkarl kommer att vara annorlunda oberoende av blodlinjer, precis som deras personligheter.

      
  svaret ges 18.12.2013 09:02
  0

  Jag tror att du har påpekat svaret i din fråga utan att förstå det.

  Skillnaden mellan alla greaters vs lessers är deras intelligens och koncentration (en annan faktor för intelligens.)

      
  svaret ges 24.01.2014 00:05
  0

  Ja, men det är inget särskilt

  Magisk talang verkar vara i stor utsträckning en fråga om vardagliga färdigheter som tillämpas på ett magiskt ämne. Intelligent trollkarl eller häxor, som Hermione Granger, Albus Dumbledore eller Tom Riddle, är i allmänhet de som uppfattas som innehar kraftfull magi. Naturligtvis kan andra attribut en vara en kraftfull häxa eller trollkarl, såsom kärlek eller viljestyrka, men alla dessa är vanliga attribut. Eftersom syskon ofta har vissa skillnader i dessa olika drag är det inte förvånande att deras magiska färdigheter kommer att skilja sig åt.

  Dessutom är de fall som nämns i frågan så extrema som man kan tänka sig:

  • Familjen Weasley har sju barn. Det är otroligt att man i denna grupp kommer att vara något mindre begåvad än de andra. Observera att Ron fortfarande hade många talanger, till exempel hans schackförmåga. Han hade helt enkelt inte de attribut som gjorde sina syskon så skickliga på magi.
  • Vi vet inte vad Padma och Parvatis relativa talanger är. Intellect diskvalificerar inte en från Gryffindor.
  • Även om inte så skicklig som Dumbledore är Aberforth en kraftfull trollkarl själv. Han kan till exempel producera en stark patronus.

  Vi har många exempel på syskon som inte ens skiljer sig åt i magiska talen:

  • Colin och Dennis Creevey
  • Sirius Black och Regulus Arcturus Black
  • Merope och Morfin Gaunt

   Även om Meropes magi blev undertryckt av trauma tidigt, kunde hon använda den när hennes far var borta.

  svaret ges 02.08.2016 18:58