Short historia: Fake medium som kan se ett märke när människor kommer att dö inom en snar framtid, ser plötsligt märken på alla

18

Jag läste den här historien på 1980-talet, i en tysk antologi som mycket möjligen var en översättning av historier från Magazine of Fantasy & Science fiction eller något liknande; historien har en 1950-talets beröring.

Historien har en (mestadels falsk) medium / kon artist som brukade hävda att kunna se in i framtiden och göra förutsägelser. I stället för henne eller hans förvåning kan de faktiskt förutsäga någonting: Ibland har en klient ett märke som endast konstnären kan se. Jag kommer ihåg det som en svart fläck någonstans på kroppen, men det kan vara något annat. När märket dyker upp betyder det att den person som bär den kommer att dö inom en kort period, säg ett halvt år.

Konstnären gör ett anständigt liv att göra förutsägelser, när de märker att dessa märken visas på fler och fler personer, åtminstone i den stad där historien är inställd. Nästan alla har det, vilket innebär att något hemskt kommer att hända med nästa år eller så, och berättaren har ingen aning om vad det är.

Jag tror att historien berättas i den första personen, där berättaren faktiskt adresserar läsarna, försöker få denna information ut till någon som kanske vet något.

Sidotyper: Det finns många sagor där en personifierad död ger någon möjlighet att upptäcka om en patient kommer att leva eller dö, vanligen med ett tecken (eller döden själv) som endast den personen kan se. Det finns också den något liknande berättelsen "Annars Pandemonium" av Nick Hornby, där några tonåringar får en videokassettinspelare som fungerar utan kassett och som visar framtida tv-program när du använder snabbspolningsknappen. (Visningarna är snabbspolade och ljudlösa.) Efter en tid finns det färre och färre tv-program och fler och fler nyhetssändningar, med grav personer. Och då bara statisk. Så klart kommer något att hända.

    
uppsättning Herr Rau 08.08.2016 11:16

1 svar

2

Det finns också en Twilight Zone-episod som heter The Purple Testament där en soldat (Dick York) kan se en lila glöd på någon att dö. Så småningom ser han det i sin egen reflektion som han håller på att gå på patrull.

    
svaret ges 09.08.2016 19:27